GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com

https://dabulgaria.bg/


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  Хотел ЕНИГМА
  Хотел ЕНИГМА   Семеен хотел Енигма * * Ви очаква !
   
     Вижте всички фирми в Справочника


   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 12/6/2017 12:09:38 (54 Прочетено:)  Общинските съветници от БСП-Горна Оряховица излязоха със становище по наболелия обществен проблем в града, свързан с премахването на брезите на "зеления остров" на ул. "Вичо Грънчаров" в участъка между ул. "Васил Априлов” и ул. "Хан Крум”. Десетки хора се обърнаха към тях и към народния представител Явор Божанков с молба да реагират на премахването старите широколистни дървета.

  „Струва ли си да заменяме здрави живи дървета за фиданки, заради едното усвояване на средства?“, питат реторично съветниците. И призовават общинският кмет преди да отрязват живи дървета, първо да попитат гражданите дали са съгласни с това.

  Съветниците настояват да стане публично известно колко нови дървета и от кои дървесни видове ще бъдат засадени в „зеления остров“, обект на интервецията.
  Съветниците от БСП се обявяват против практиката зад гърба на обществото да се вземат решения за благоустрояването на града. Те заявяват, че е недопустима подобна намеса в градската среда, без да са информирани предварително гражданите.

  Източник: Дарик Велико Търново


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 19/4/2017 21:04:14 (593 Прочетено:)  Шофьор на "Ситроен" в село Градище, Плевенско, след ляв завой е блъснал в гръб четирима пешеходци, движещи се в лявата лента на пътното платно, съобщи пресцентърът на Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал на 14 април около 22,45 часа . След произшествието шофьорът оставил автомобила си и избягал пеша.

  Пострадали са 42-годишна от село Градище – с комоцио, 21-годишна от град Провадия – с комоцио и разкъсно-контузна рана на главата, 19-годишна от Варна – с охлузни рани по ръцете и краката и 28-годишен от град Провадия – с болки в гърба. Всички са транспортирани в Центъра за спешна медицинска помощ в Плевен и след обработка на раните и консултация със специалист са освободени, без опасност за живота. Извършен е оглед на местопроишествието.

  При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е станало ясно, че извършителят е 42-годишен от Горна Оряховица. Уведомен е прокурор от РП – Левски. Образувано е досъдебно производство. Работа по случая продължава разследващ полицай.

  Източник: ТопНовини


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 28/1/2017 20:02:39 (681 Прочетено:)

  http://www.dnesbg.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/2_obs-sesia-2-n3asarepta3slqg8qq5jy7iouj2k6y4syg8p23yppa.jpg

  43-ото Народно събрание от вчера е в историята. “Ние, депутатите, днес си отиваме, но парламентаризмът остава”, заяви председателят на Парламента Цецка Цачева, преди да удари за последен път звънеца.
  Какво конкретно свършиха за региона народните представители, които бяха избрани от 4-ти Великотърновски многомандатен избирателен район? С този въпрос екипът на “Янтра ДНЕС” се обърна към тях.
  Евгени Стоев от ГЕРБ обяви, че сред най-важните неща, които е свършил по време на последния си мандат в парламента, е настояването му едно от новосформираните шест специализирани звена за паметниците на културата да се намира във Велико Търново. Трябваше да се разбие монополът на Националния институт за недвижимо културно наследство – НИНКН. Всичко беше концентрирано в София и за това много от хората не можеха да извършват и аварийни дейности по старите си къщи. По тази причина и знакови къщи във Велико Търново се самосрутиха, аргументира се Стоев. Той изказа съжалението, че заради късия хоризонт на този парламент не е успял да приеме Закона за старите български столици, който касае и Велико Търново. Колежката му от ГЕРБ Клавдия Ганчева обясни, че е лобирала осъществяването на концесията на Летището в Горна Оряховица и за проекта за реконструкцията на ВиК мрежата и свързване на горнооряховския кв. “Гарата” към “Йовковци”. Депутатката е оказала помощ да бъдат осигурени пари от Министерството на младежта и спорта за ремонт на стадиона в железничарския град.
  Сред конкретните неща, които е свършил за региона заместник-председателят на 43-ото Народно събрание Иван Иванов обяви, че е осигурил микробус за Дома в Дебелец, лобирал е активно за ремонта на Военния клуб в старата столица и осигуряването на земята на бившето сержантско училище за проект на Община Велико Търново. Реформаторът посочи още, че с колегата си Вили Лилков са дарили 50 домашни аптечки на социално слаби хора от региона. По негово настояване полицията в Елена е преместена в по-хубава сграда. Иванов посочи още, че е правил дарения на читалището в Долна Оряховица. Осигурявал е средства за провеждането на шахматни турнири в старата столица, дал е стипендия от 1000 лв. на участник в конкурса “Нова музика” в Горна Оряховица.
  Патриотът Милен Михов отчете, че осигурил един училищен автобус за община Златарица. Предложих промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, които осигуриха статута на курсантите от НВУ. Михов посочи още, че с неговата подкрепа Великотърновският университет е подредил своя изложба в Народното събрание през миналата година, а с помощта на евродепутата Ангел Джамбазки е била показана експозиция, посветена на кирилицата в Европейския парламент.
  Народният представител от “БСП лява България” Мариана Бояджиева обяви, че най-важните въпроси за нея в парламента са били свързани с републиканската пътна мрежа в региона. Смятам, че недостатъчно средства бяха осигурени в тази посока, категорична е депутатката. Като представител на опозицията, Бояджиева заяви, че е поставяла много въпроси, свързани с финансирането на висшите училища от областта, за да могат те да работят спокойно. По думите ѝ управляващите е трябвало да заложат повече средства в националния бюджет за наука и култура, но това не е сторено.
  Народният представител Камен Костадинов от ДПС лаконично отговори: “В конституцията е записано, че народният представител представлява целия народ, а не само определен регион или тези избиратели, които са гласували за него”. Какво точно е направил той за региона, от който е избран, не стана ясно.
  Любомир Владимиров от “Атака” и Цветан Цветанов от ГЕРБ не бяха открити за коментар.

  Весела КЪНЧЕВА
  сн. Даниел ЙОРДАНОВ

  Източник: вестник Янтра ДНЕС


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 27/1/2017 0:32:32 (484 Прочетено:)  3769 дела е гледал през миналата година Районният съд в Горна Оряховица,от които 3714 новообразувани и с над 200 повече от предни години. Това съобщи председателката на Темида в железничарския град Павлина Тонева.
  Съдът е приключил 2300 граждански и 1089 наказателни дела и така институцията, която обслужва три общини, се нарежда сред отличниците в региона.

  „Удовлетворена съм от работата на съда и през изминалата година. При нас усъвършенстваме постоянно работата с гражданите и достъпа до правосъдие и имаме доста добри практики,които се ползват в цялата страна .Затова смело мога да кажа, че за 10 години този стана истински храм на Темида .Само миналата година шестима съдии бяха повишени в най-високия ранг. Нямаме нито един наказан,а резултатите ни радв

  Две са практиките на горнооряховските магистрати, които се ползват от почти всички останали съдилища в страната. Едното е създаването на регистър на отводите още преди 7 г. Книгата има за цел да се събират отводите на съдиите,да се анализират и да се следи дали има неоснователни отводи от конкретни казуси.Това е една доста работещ антикорупционна практика ,въведена вече на много други места. Пак от ГОРС и то още от 2009 г. ,тръгва и пращането по електронна поща на призовки и други съдебни съобщения. Електронната кореспондеция вече е факт навсякъде, но заслугата за добрата практика е призната на Районния съд в железничарския град.
  Над 200 са осъдените бандити, а оправданите лица са само три. От решените 1089 наказателни дела,с присъда са приключили 35 казуса, 151 случая със споразумения ,а 7 са върнати за доразследване.Има и две оправдателни присъди- едната е отменена от Окръжния съд във Велико Търново и е за неплащане на издръжка,а вместо нея е постановена осъдителна присъда, а другата оправдателна е за причиняване на телесна повреда от две длъжностни лица като съизвършители и не е влязла в законна сила.

  Влезли в законна сила са 159 осъдителни присъди и споразумения. Съдени през годината са 208 лица, от които 3 лица са оправдани.Осъдено е 1 непълнолетно лице за извършена квалифицирана кражба при условията на продължавано престъпление,като му е наложено наказание обществено порицание. Пред по – горна инстанция са били обжалвани 281 съдебни акта, от които 174 по граждански дела и 107 по наказателни дела. От тях на районните съдии са върнати 224 дела.

  Рекорд е поставила съдия Красимира Николова, която гледа граждански дела. Тя има 100% потвърдени съдебни актове,които са влезли в сила.Със сто процента свършени за три месеца дела пък е съдия Еманоел Вардаров.Чудесни резултати са постигнали и съдиите Христо Попов и Цветелина Цонева.
  Държавните съдебни изпълнители са събрали общо 334 727 лв., като най-голям е делът на събраните суми в полза на граждани – 254 639 лв., следван от дела в полза на юридически лица – 71 084 лв. Заличени са 554 ипотеки и възбрани.

  Източник: вестник Труд


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 25/1/2017 17:57:32 (1993 Прочетено:)


  Шест вида билки ще има в иновативните изделия

  Горнооряховският производител „Захарни заводи” е разработил карамелажни (твърди) бонбони с антимикробен ефект. Това се казва в съобщение на публичното дружество до Българската фондова борса.

  В иновативните изделия ще има етерични масла от 6 вида билки – мента, евкалипт, мащерка, пелин, копър и салвия. От компанията твърдят, че това ще бъде нов продукт за европейския пазар.

  Бонбоните ще се отличават от други подобни продукти по два основни показателя: по оптималния комплекс от натурални масла, които облекчават симптомите на възпалителните процеси на горните дихателни пътища. И по точно определеното количество на всеки компонент, така че да се постигне максимално въздействие върху състоянието на организма и антимикробен ефект.

  Предприятието е сключило договор с Министерството на икономиката за безвъзмездна финансова помощ за внедряване на продукта. Парите ще са по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” (2014-2020 г.).

  Проектът е на обща стойност 2,47 млн. лв. – 50% финансова помощ и 50% съфинансиране. Със средствата ще бъде закупено технологично оборудване.

  Новите бонбони се очаква да бъдат пуснати в продажба в края на 2018 г.

  „Това е поредната стъпка в посока предлагане на полезни продукти на пазара. Реализацията на проекта ще ни помогне и допълнително да модернизираме производството си“, коментира Валентина Ралева, главен изпълнителен директор.

  „Захарни заводи” произвежда известните бонбони „Карамел Му”, „Лукчета”, „Теменужка”, „Кръц-кръц”, както и „Лимонови резанки”, вафли „Етър”, локум „Сладки времена” и др.

  За периода януари – септември 2016 г. дружеството има 117,8 млн. лв. консолидирани приходи и 7,2 млн. лв. печалба. В групата „Захарни заводи” влизат няколко предприятия – заводи за производство на захар, захарни изделия, етилов алкохол и високо протеинови фуражи, печатница, собствен ТЕЦ и завод за ремонтно-механични услуги. Заетите служители са 800.

  Източник: Клуб Z • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...