GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  ЕТ "Звездица - 91"
     Автомобилни гуми, монтаж, демонтаж, баланс, вулканизация. Продажба на гуми - нови и втора употреба.
   
     Вижте всички фирми в Справочника


   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 4/7/2015 17:09:47 (141 Прочетено:)  Победителят от световното телевизионно кулинарно шоу, нашумяло тази
  година и у нас, Симеон Червенков, заедно с финалистите от предаването
  Аврам Големечков и Стефан Стефанов, които познавате от малкия екран, имат удоволствието да ви поканят на гурме вечеря с тайнствена концепция.
  На събитието, което ще се състои на 11 юли в 20:00 часа в ресторант "Люляка" - Арбанаси, те ще представят най-апетитните си
  авторски рецепти в петстепенно меню.

  Всеки, който желае да опита вкуса на техните кулинарни шедьоври, които
  досега бяха демонстрирани само на екрана, ще може да присъства след
  предварително направена резервация. Освен апетитните ястия, гостите ще
  имат и възможността да чуят първи новината около предстоящото
  турне на майсторготвачите, планирано за летния сезон.

  Бъдете част от това гурме изживяване и се запознайте на живо с любимите
  си кулинарни звезди Симеон, Аврам и Стефан и научете първи какво
  предстои!

  Меню:
  1.Микс от зелени хрупкави салати със сушени домати, запечено козе сирене, меден дресинг и ядки.
  2.Сьомга Гравад Лакс с мус от авокадо и хрупкава коричка.
  3.Паста по Сицилиянски с пармезан и пекорино върху патладжан по средиземноморски с дъхави билки и настъргана рикота.
  4.Хрупкаво и сочно телешко със зеленчуков гювеч.
  5.Ароматен мус от тъмен шоколад с фламбирани кайсии в лавандулов мед и борбонска ванилия.


  Куверт: 57 лв
  Банкова сметка: BG95UBBS80021082654930 - Кръчмите ООД
  Телефон за резервации и повече информация: 0895 476 673
  Място: ресторант "Люляка" - Арбанаси, тел. 0888374792

  С любезното съдействие на Стоте национални кръчми на България!


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 17/6/2015 10:00:54 (1387 Прочетено:)  Днес, около 12:40ч., джип Land Rover с британска регистрация завиващ от ул. Патриарх Евтимий към ул. Ал. Стамболийски (улицата към пазара) помете пресичаща жена. Возилото с десен волан, управлявано от около 50 годишна чужденка (на снимката), явно привикнала на обратно английско движение, блъсна пешеходката в лявата лента. След сблъсъка, хората обядващи на Горнооряховска скара, скочиха да помогнат, като няколко здрави мъже се заеха да оттласнат предницата на джипа, а други помогнаха на пострадалата да излезе изпод предната броня. Слава Богу, жената се оказа без счупвания, помогнаха и да се изправи и да седне на столчетата на GO gril, като и донесоха чаша вода, за да се съвземе до пристигане на извиканата линейка. Чужденката слезе, видя че белята не е фатална, опита се да се извини със жестове, след което необезпокоявано се метна в джипа и отпраши, без да дочака КАТ. Пострадалата жена остана да чака екипа на Спешна помощ, който да я прегледа за останали скрити травми и поражения.

    Чети още... | Още 1150 байта | Коментари

    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 5/6/2015 9:08:01 (205 Прочетено:)

  Снимка: Topnovini.bg

  Стартира нов прием по набиране на заявки от работодатели по схемата "Младежка заетост", съобщават от кметската администрация в град Лясковец.

  Приемът се осъществява от  Дирекцията  "Бюро по труда " в град   Горна  Оряховица по  схемата "Младежка заетост" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014 – 2020, уточняват специалистите.

  Програмата ще осигури заетост на 8000 младежи до 29-годишна възраст от цялата страна. Младежите ще се наемат в две основни направление – стажуване и обучение по време на работа.

  Осигурен е транспорт за младите хора, които са с адрес различен от населеното място, в което са наети. Възнагражданията им по програмата ще бъдат покрити от Агенцията по заетостта.

  Документи на желаещите да се включат в кандидатстването се приемат от Дирекция „Бюро по труда” – Г. оряховица на адрес – пл. „Г. Измирлиев”, Номер 4,  стая 203.

  Източник: ТопНовини


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 23/5/2015 8:16:14 (68 Прочетено:)

  Експозиция „Горнооряховски суджук” открива Исторически музей – Горна Оряховица

  Исторически музей – Горна Оряховица ще представи един от дълго подготвяните си проекти – новата експозиция „Горнооряховски суджук”. Тържественото откриване ще се проведе днес,  30 май от 10.30 часа като своеобразна прелюдия към IХ-то издание на Празника на горнооряховския суджук.

  Експозицията ще бъде разположена в бивше фондохранилище в двора на музея, ремонтирано и оборудвано със средства, осигурени от Община Горна Оряховица. За реализирането на проекта Горнооряховският музей е събрал и подготвил богата колекция от архивни фотографии и документи, чрез които ще представи няколковековната история на прочутия местен деликатес. С помощта на фирмите производителки на горнооряховски суджук от сдружение „Раховец – 2007” в обновеното помещение ще бъдат експонирани запазени инструменти и машини, свързани с продукцията на популярния колбас. Акцент в експозицията ще бъде мащабен триизмерен стенопис, който в съчетание със старинните производствени съоръжения ще даде възможност на всеки посетител да се потопи в атмосферата на старите суджукарски работилници.

  За всички посетители на откриването ще бъде осигурена дегустация на горнооряховски суджук от трите местни фирми, извоювали правото да бъдат единствените производители на уникалния деликатес в цяла Европа.

  Източник: Agro.bg


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 20/5/2015 9:35:24 (194 Прочетено:)


  Инж. Добромир Добрев. Снимка: Община Горна Оряховица

  Добромир Добрев е роден на 27-ми октомври 1976 година в град Горна Оряховица. През 1995 година завършва Техникума по електротехника „М. В. Ломоносов“. През 2002 година завършва специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане“ в РУ „Ангел Кънчев“. В периода 2007-2011 година е заместник-кмет „Стопански дейности и евроинтеграция“ в Община Горна Оряховица. На местните избори през 2011 година е избран за кмет от листата на ГЕРБ, като на първи тур получава 28.81 %, а на втори тур печели с 51.53 %. На балотажа отива с кандидата на БСП - Георги Рачев, който на първи тур получава 18.88 %. Председател е на Регионално сдружение за управление на отпадъците регион Велико Търново. Носител на Национален приз „Човешки ресурси” 2012 г. за въвеждане на съвременна структура на управление на човешките ресурси със средства по европейски проекти.

  Инж. Добрев предстои отбелязването на 145-тата годишнина от обявяването на Горна Оряховица за град. По какъв начин и с какви прояви ще отбележите празника?

  Тази година е доста наситена програмата. Празникът на горнооряховския суджук набира популярност в последните години. Предвидили сме много мероприятия. На 28-ми май ще бъде направена една възстановка на Априлското въстанието за първи път. Ще има вечерна проверка с гарнизона на Горна Оряховица. Поканили сме много изпълнители. Дано времето е с нас и всички да усетят тази приказна атмосфера.

  Остават няколко месеца до края на мандата Ви, какво успяхте да промените в община Горна Оряховица за този период?

  Много са нещата, които сме постигнали в общината. Най-голямото предизвикателство бе, че една година в началото на мандата само разработваме проекти и търсихме начини да ги реализираме и финансираме, защото преди това нямаше никакви разработени проекти. От 2011-та годна Горна Оряховица  не попадаше в частта на тези 36 града, развитите, и това бе най-големия пропуск на Общината до момента. Ние сложихме Горна Оряховица  на картата на развитите региони. Ния бяхме като бяло петно, не можехме да кандидатства, нито по селските, нито за градските райони. Сега се вижда от Оперативните програми и  Националната концепция за развитие на Българя, че Общината се движи  заедно с още 17 областни града на едно ниво.

  Не веднъж сте споделяли, че бизнесът е основен двигател за развитието на една община, за нейния облик, създадохте ли нужния комфорт, в който да работи бизнесът?

  Аз мисля, че сме създали една доста благоприятна среда за развитие на бизнеса. Много от предприятията, които имаха затихващи функции сега работят. Безработицата е много под средното ниво за страната. Всъщност има инвеститорски интереси в сферата на земеделието, които през следващите години ще се реализират и мога да кажа че Горна Оряховица  има голям потенциал да бъде един модернизиран индустриален град.

  Кои са най-мащабните проекти, които реализирахте по време на управлението Ви?


  Най-мащабният проект за общината е канализацията на село Първомайци. Беше почти на ръба за отказ от управляващия орган, но се преборихме и успяхме да го направим. 42 км канализация се положиха в селото. Сумата която бе усвоена е 12 млн. лв. Постигнахме една модерна ВиК инфраструктура. Изградихме няколко улици, предстои трета.

  По какви проекти в момента се работи в Общината?

  Интегрираният план за градско развитие бе одобрен и предстои да бъде предаден в МРРБ. От там вече разработваме инвестиционната програма, която ще обхване градката среда, изграждането и обновяването на читалища и образователната среда. Разработваме два-три проекта по трансграничното сътрудничество. Все още не знаем по допустимост те ще отговорят ли. 320 дка е площта на  бившите поделения, които бяха върнати на Общината и след като са общинска собственост там предвиждаме изграждането на нова индустриална зона. Ще бъдат предоставени парцели на инвеститори. Теренът се намира и в близост до летището.

  Може ли да посочите на каква стойност са инвестициите в общината през последните 4 години?

  Близо 30 млн. лева са инвестициите за мандата в Община Горна Оряховица. Вложените инвестиции за периода от 2012-та до 2014-та година са в размер на 18 619 218 лв. През 2015-та година са планирани 1 751 609 лв., освен тях имаме сключен договор с ПУДОС на стойност 1 млн. лева за изграждане на канализация на улици в град Горна Оряховица. Радвам се, че един от големите заводи на територията на общината бе запазен, а не превърнат в развалина, както на много други места в България. Става дума за „Захарни заводи”. Смятам, че през следващите 3 години града изцяло ще си промени облика и работим в тази посока. Равно отдалечеността от най-големите областни градове на страната, прави Горна Оряховица стратегически център в Северна България.

  Кой беше най-трудният момент в управлението Ви, кое ваше решение беше най-трудно?


  Аз смятам, че винаги сме работили в полза на гражданите. Съобразяваме се и с наредбите и законите, разбира се, което понякога не позволява веднага да се реагира на даден казус, но се стремим бързо да решаваме проблемите на хората. Много от решенията винаги са били трудни. Най-отговорно беше създаването на екип в началото на мандата. Гордея се със всички, които работят в Общината, нямали сме интригантска игра. Винаги има трудни решения. В началото за данъците имаше неразбирателство, сериозен проблем имаше с болницата, трудно беше и при наводненията, които се случиха миналата година през юни. Има много неща, за които кметът не може да вземе сам решение, защото зависят от други институции. Това са трудни моменти които сме изживели.

  В общината не мина без протести, недоволства, особено срещу инвестицията за изграждането на завод за хлор от софийска фирма.  Как успяхте да се справите с проблема?

  Винаги в такива ситуации хората действат първосигнално. Като цяло винаги сме били отворени, канили сме всички представители, подкрепяли сме декларации, особено, когато имаше инвеститорски интерес за изграждането на инсталация за хлор. Преди всичко гражданите и тяхната сигурност е по-важна за нас.

  Кои бяха вашите опоненти в работата Ви и как преодолявахте противоречията?

  Аз искам да благодаря в края на мандата на всички колеги, които работихме за благото на града, че загърбихме политическите си пристрастия. Никой не е политизирал дадено решение. Екипът, който беше създаден за работа по проекти беше много добър. Когато видиш отзивите, разбираш, че града се развива.

  Колко казуси разрешихте на горнооряховчани, посетили вашия кабинет в приемното Ви време, за какво Ви молеха хората, какви проблеми имаха?

  Дори само на един човек да помогнеш е от голямо значение, не съм броил хората на които съм помогнал, но когато те срещнат и ти благодарят и виждаш, че са доволни от разрешаването на проблема им, това ме удовлетворява и ми дава стимул, че работим в правилната посока наистина.

  Не закъсняха и признанията към вас като управник, спечелихте приза "Кмет на месеца" два пъти, като в септемврийското издание на тема "Поддържане и развитие на спорта в града". Това ласкае ли Ви и как приемате оценката?

   Аз смятам,  че специално спортът учи как хората да се справят по-лесно с трудностите в живота, учи на дисциплина, която в последно време липсва. Аз съм много  благодарен на Общинския съвет,  защото в началото на мандата взехме едно решение, което освободи от такси  всички държавни първенства и клубове, които действат на територията на общината. Това привлече всички федерации да си правят състезанията тук. Радваме се на голямо посещение от различни първенства и състезания. Направен бе ремонт на спортната зала, нуждае се от ремонт залата по акробатика. В края на май започваме изграждането на тенис корт. Спазих си поетите ангажименти в областта на спорта. Не успях само да се преборя за турнира «Никола Петров», но това предстои.

  Имате ли амбиция за втори мандат и кога това ще е напълно ясно?


  Това нещо, което сме направили като визия за следващите години ме кара да поискам от гражданите, доверие за втори мандат и заедно с хората, които сме работили да продължим да реализираме проектите. Така, че ако политическа партия ГЕРБ ме подкрепи, ще се бора за втори мандат.

  Източник: ТопНовини • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...