GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  Счетоводна кантора - Тонус ЕООД
     Пълно счетоводно обслужване на фирми - ДДС, ТРЗ,личен състав,електронно банкиране.
  Регистрация и пререгистрация на фирми.
  Регистрация на офшорни фирми.
   
     Вижте всички фирми в Справочника


   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 3/5/2016 13:11:43 (156 Прочетено:)

  снимка:Topnovini.bg

  36 човека от Община Горна Оряховица имат право да получат ваучери от Националната кампания „Великден за всеки” – „Дари празник на баба и дядо”, инициирана от Омбудсмана на Република България Мая Манолова. Ваучерите са на стойност 20.00 лв. и с тях се подпомагат възрастни хора, чиито пенсии са незначително по-големи от определения от правителството праг за подпомагане.

  Притежателите на ваучери могат да пазаруват в над 5 000 магазина в цялата страна. Списъците с правоимащите са предварително изготвени от пенсионерските клубове със съдействието на местната власт.

  За община Горна Оряховица ваучерите се получават в паричен салон на Централна поща в Горна Оряховица.

  Източник: ТопНовини


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 29/4/2016 20:56:54 (56 Прочетено:)


  Първите издания на „Под игото” показва изложба в Историческия музей в Г. Оряховица

  Първите издания на романа „Под игото” на английски и на български език от 1894 г. с бележки от автора му Иван Вазов, показва експозицията „Подкрепи и мен ръката…”, която вчера бе открита в Исторически музей – Горна Оряховица. Изложбата е посветена на 140 години Априлско въстание.

  Преди откриването, в двора на музея, децата от група „Веселите патиланци” при ОДЗ „Елена Грънчарова” представиха композицията „Да пребъде България”. Малчуганите посветиха своите изпълнения на стихове и емблематични български песни на 140-та годишнина от Априлското въстание. Децата са подготвили композицията, заедно със своите учителки Даниела Аврамова, Мая Ботева и Румяна Цонева. „Веселите патиланци” бяха и първите гости на изложбата „Подкрепи и мен ръката…”. Експозицията бе открита от директора на музея Пламен Мадемов, заместник-кмета Йорданка Кушева и Катя Зографова – главен уредник в Националния литературен музей. Пред гостите на откриването, заместник-кметът Йорданка Кушева прочете стихотворението на Ботев „Моята молитва”, строфа от което е послужила за мото на изложбата.

  Изложбата е дело на Националния литературен музей - София и представя историческата епопея от  Април 1876 през погледа на класиците на българската литература, върховите постижения на световната журналистика и пластичните изкуства.

  Изложбата представя това време чрез творчеството на Иван Вазов и Захари Стоянов, Любен Каравелов, Илия Блъсков, Константин Величков, Стоян Заимов, чрез модерния прочит на Пенчо Славейков и талантливите интерпретации на новата литература в лицето на Яна Язова, Фани Попова-Мутафова, Генчо Стоев, както и чрез творбите на най-младите белетристи – Пламен Антов и Галина Златарева. Експозицията, разположена на 17 фотодокументални платна, носи заглавието ”Подкрепи и мен ръката...”. „Мотото на изложбата е такова, защото Ботевата молитва е била потребна за всички поборници на въстанието и на всички летописци на делото”, сподели при откриването Катя Зографова.

  В изложбата са показани нови, неизвестни образи, имена на славни деятели и разтърсващи сюжети от Април 1876. Един от тях е фигурата на Елена Грънчарова - спасителката на Горна Оряховица, поставена сред "великите сенки" на Фани Попова-Мутафова от едноименната й книга.

  Освен първите издания на „Под игото”, сред най-ценните експонати на изложбата са още стихосбирката „Гусла” от 1881 г., в която са включени творби от знаменитата „Епопея на забравените”, екземпляр на „Записки по българските въстания” на Захарий Стоянов с бележки на Петко Славейков по белите полета, лични вещи, оригинални ръкописи и снимки на класиците на литературата ни, пресътворили Априлската епопея. Изложбата вписва събитията в широк исторически контекст, като търси отгласите й в редовете на първите нейни хроникьори - френския журналист Иван дьо Вестин, кореспондента на „Дейли нюз” Джанюариъс Макгахан и др. Отразени са и резонансите на въстанието извън България – представени са популярното обръщение на Джузепе Гарибалди към борците за националната ни кауза, както и почти неизвестното писмо на панагюрци до Юджийн Скайлър.

  Експозицията включва и десетки безценни оригинални реликви от два знакови литературни музея – на Иван Вазов и на Петко и Пенчо Славейкови в София, както и от две частни колекции – на д-р Тони Зарев и на проф. Михаил Неделчев.

  Различен ракурс върху паметта за Априлската епопея е потърсен и в експонирането на юбилейни плакети, монети и банкноти, марки, значки, пощенски картички и първодневни пликове.

  Източник: Дарик Велико Търново


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 12/4/2016 23:03:20 (181 Прочетено:)

  Четирима апаши са осъдени за посегателства от склад на Локомотивното депо в Горна Оряховица. Наказанията са им наложени след като Районният съд в железничарския град е одобрил споразумени на извършителите с прокуратурата.

  Красимир Димитров, Боян Михайлов, Валентин Илиев и Боян Ангелов са действали в условията на опасен рецидив. Кражбите били извършени през април и октомври миналата година. Димитров и Михайлов са действали в съучастие като от склад в поделението на БДЖ задигнали 11 медни тоководещи шини и елементи от бракувани токоизправителни шкафове. Плячката била с общо тегло 70,5 кг и на стойност 493 лева.

  За деянието двамата злосторници са осъдени на по 6 месеца затвор при първоначален строг режим.

  Валентин Илиев и Боян Ангелов пък са получили наказания за кражба на 6 медни шини с общо тегло 20 кг., на стойност 140 лева, собственост на БДЖ в Горна Оряховица.

  За престъпното деяние Валентин Илиев е осъден на 6 месеца затвор при първоначален строг режим. Боян Ангелов пък е наказан с пробация с мерки-задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител за срок от девет месеца.

  Източник: вестник Труд


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 12/4/2016 1:26:03 (345 Прочетено:)

  Полицаи от Велико Търново и Горна Оряховица в неделя бяха вдигнати на крак, за да издирват трима мъже, които се изплъзнали при опит за проверка.

  Екшънът се разиграл около 6 часа в почивния ден. По същото време униформени провеждали акция по Закона за движение по пътищата край горнооряховското село Драганово. Внезапно по трасето се задал лек автомобил „Ауди А 6”, който се носел с висока скорост. Полицаите опитали да спрат колата, но шофьорът не се подчинил на сигнала със стоп-палка, натиснал газта и профучал край ченгетата.

  Катаджиите алармирали патрулите в региона и по трасето била опъната върху платното специална лента с шипове. След минути колата с плевенска регистрация минала през заграждението, като от шиповете се спукала само едната гума. Шофьорът продължил да натиска газта и возилото изминало още няколко километра и после се преобърнало в дере край пътя. Водачът и двамата му спътници, набързо изскочили от смачканата кола и побягнали през нивите.

  Когато пристигнали полицаите, открили автомобила, но от тримата мъже нямало и следа. На място започнали огледи и претърсвания на аудито. През това време автопатрули направили заградителни мероприятия около Горна Оряховица и по главния път Свиленград-Русе като масово спирали преминаващите автомобили за проверка.

  По случая е образувано досъдебно производство по чл.270 от НК за възпрепятстване дейността на органи на реда. Тримата бегълци се издирват.

  Източник: вестник Труд


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 10/4/2016 13:14:20 (110 Прочетено:)  С почетна обиколка на града и събор на „Божур поляна” мотоклуб „Архангели” от Горна Оряховица откри мото сезона. Моторджиите се събраха пред паметника на Георги Измирлиев, след което в организирана колона потеглиха към мястото на събитието. Мощният рев на над 50 мотоциклета огласи цяла Горна Оряховица. Мото колоната бе ескортирана от служители на Районното полицейско управление. Изключително впечатляващата формация на „Архангелите”, украсена с много национални трибагреници, премина по някои от главните улици на града и се отправи към „Божур поляна” за традиционния си пролетен мотосъбор.

  Източник: Община Горна Оряховица • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...