GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  АВТОЕКСПРЕС
  АВТОЕКСПРЕС   Внос и търговия с авточасти. Автосервиз. Автомивка. Пътна помощ. Пункт за ГТП. Мотортестер на BOSCH последно поколение за диагностика, откриване и отстраняване на грешки в компютъра. Стенд преден и заден мост. Баланс на гуми.
   
     Вижте всички фирми в Справочника


   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 22/8/2014 17:16:28 (642 Прочетено:)


  Нелегални цигари са иззети от павилион за продажба на тютюневи изделия в Горна Оряховица. Местни полицаи са извършили проверка в търговския обект вчера, при която са намерили 51 кутии цигари без заплатен акциз.

  По-късно е проверен и домът на собственичката на павилиона – 44 годишната Ц. М. от Г.Оряховица. В жилището униформените намерили още 50 кутии цигари без бандерол. В полицейското управление в Г. Оряховица е образувано бързо производство за държане на акцизни стоки без бандерол в немаловажен случай - престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК.

  Източник: Дарик Велико Търново


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 13/8/2014 7:43:12 (169 Прочетено:)


  Чуждестранен инвеститор, пожелал името му да не се афишира, проявява интерес към международното летище в Г. Оряховица. Представител на фирмата, около чието име пълна дискретност пазят всички ангажирани институции, вече е направил няколко посещения на място. Последният оглед на терен е бил преди месец. На този етап е ясно единствено, че фирмата е летищен оператор, действащ на ключови аеропортове в целия свят.

  По неофициална информация, първоначалната нагласа на потенциалния инвеститор била горнооряховското летище да бъде превърнато в база, на която да кацат самолетите на VIP личности, пристигащи у нас от цял свят. След като се убедила в даденостите на порта обаче, фирмата разширила плановете си и замисляла мястото да приема още пътнически и карго полети.

  Мистериозният инвеститор не е първият, запознал се с параметрите на летището с идеята да го вземе на концесия. Именно заложените изисквания към бъдещия стопанин създават трудности за реализиране на концесията. За последно официален интерес към горнооряховското летище бе проявен от българския бизнесмен Даниел Димов, който е собственик на френска фирма. През август миналата година при посещението си на летището в Г. Оряховица тогавашният министър на транспорта Данаил Папазов заяви, че е готов да се срещне с него, за да обсъдят вариантите, които биха смекчили високите изисквания. До сключване на концесионен договор обаче така и не се стигна.

  Летище – Горна Оряховица е обявено за транспортен стратегически обект с постановление на Министерския съвет от 2009 г. Аерогарата е с потенциал за най-голямо карголетище на Балканите. През март 2011 г. правителството взе решение за откриване на процедура по концесионирането на аерогарата с площ от 2115 дка за 25 г. Пред бъдещия стопанин бяха поставени условия да има основен капитал не по-малко от 1 млн. евро, а балансовата стойност на активите му да не е под 5 млн. евро. Според специалисти, така заложените изисквания са трудно постижими, дори от водещи компании в бранша, затова държавата трябва да направи някои отстъпки, ако иска сделката да се реализира.

  Източник: Дарик Велико Търново


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 5/8/2014 15:15:52 (470 Прочетено:)  Спасителна група от Горна Оряховица взе участие в евакуирането на бедстващи хора в Мизия, съобщиха от пресцентъра на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”-Велико Търново. Вчера, в 01.47 часа в оперативен център - град Велико Търново е получен сигнал от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР за Група „Спасителна дейност ” - град Горна Оряховица за оказване на помощ на други Районни служби. Спасителната група от Горна Оряховица е спасила 10 човека от наводнените им в следствие на поройните дъждове къщи. В спасителната акция са участвали трима спасители от Горна Оряховица с един спасителен автомобил.


  Източник: Информационна агенция Фокус


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 4/8/2014 8:28:35 (304 Прочетено:)


  Окръжният съд във Велико Търново постанови застрахователна компания да плати обезщетение от 40 000 лв. на шофьор на линейка от Свищов, пострадал при катастрофа. Парите са присъдени заради злополука, при която загинаха двама полицаи в служебна "Лада".

  Сблъсъкът станал през април 2010 г. в село Самоводене. Полицаите Кънчо Кънев и Петър Георгиев пътували с включена синя лампа по сигнал за кражба. Линейката също била с пуснати светлини, защото карала пациент. При ограничение на скоростта от 50 км/ч в момента на удара патрулката била със 110 км/ч, а линейката - с 90 км/ч. Двамата полицаи загинали. Експертите доказали, че вината е на униформения Кънчо Кънев.

  "Въпреки че виновният за катастрофата е загинал, законът е категоричен, че обезщетение за вредите се дължи не от причинителя на произшествието, а застрахователната компания, с която е сключена "Гражданска отговорност", обясниха юристи.

  Това е третото дело по този случай. Същата компания бе осъдена да плати 60 000 лв. на лекарката, пътуваща в линейката. По друг иск 200 000 лв. получиха близките на убития полицай Петър Георгиев.

  Източник: вестник Труд


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 31/7/2014 18:54:54 (530 Прочетено:)

  При гасенето на пожара огнебрицте открили в една от стаите на къщата обгоряло тяло на мъж


  48-годишен мъж от Долна Оряховица е загинал при пожар в дома си, съобщават от великотърновската дирекция на полицията.

  Сигналът за инцидента е получен снощи около 23,00 часа на тел. 112. На мястото са изпратени екипи на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Горна Оряховица.

  При гасенето на пожара огнебрицте открили в една от стаите на къщата обгоряло тяло на мъж. На местопроизшествието са изпратени полицейски екип, дежурна оперативна група и съдебен лекар. При извършения оглед е установено, че тялото е на 48-годишен мъж, живущ на адреса.

  Причините за възникналия пожар са в процес на изясняване. Тялото на мъжа е откарано във великотърновската болница за аутопсия. По случая в Районното управление на полицията в железничарския град е започнато досъдебно производство.

  Източник: Блиц • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...

 • Православен календар