GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  Галина Василева
     Счетоводни услуги, ДДС, ТРЗ.....
   
     Вижте всички фирми в Справочника


   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 25/4/2015 11:54:45 (16 Прочетено:)  Криминалисти от Горна Оряховица спипаха новосформирана банда от телефонни измамници, които за един ден "ужилили" две възрастни жени с общо 2000 лв. Тримата задържани са град Ветово, Русенско.20-годишния А. П., известен на полицията, 21-годишния Г. В. с прякор Бодито, който е с чисто съдебно минало и 16-годишно момче се озовали в ареста в четвъртък.

  Престъпното трио било заловено след като в сряда в полицейското управление в железничарския град бил получен сигнал от 75-годишна жена от лясковското село Джулюница. Пенсионерката се ожалила, че непонати и позвънили на домашния телефон, успели да я заблудят, че дъщеря и си е счупила крака. В разговора мъж, който се представил се за д-р Николов и поискал 7000 лв за лечение. Потърпевшата обяснила, че не разполага с такава сума и дала на ало мошениците 500 лв.

  По-късно същия ден друга жена от същото село също била завлечена по същата схема. Първоначално на нея също била пискана сумата от 7000 лв., след което "д-р Николов" склонил на 1500 лв.

  В престъпната акция на 16-годишния младеж била възложена ролята на "муле" и той взел банкнотите от стариците. За осъществяване на незаконната си дейност измамниците дори си били наели шофьор от Лясковец. Тримата ветовчани се свързали с нищо неподозиращия мъж като взели телефона му от обява, която бил публикувал в интернет, че си продава колата.

  Първо го поразпитали за автомобилът и като разбрали, че все още не е изтъргуван му предложили да припечели 100-150 лева от транспортна дейност.
  Благодарение на светкавичното разследване, криминалистите от Горна Оряховица влезли в дирите на извършителите. Още същата нощ след получаване на парите от извършените измами, те били задържани на паркинг пред голям търговски обект в Русе. Тримата тъкмо били седнали в заведение и си били поръчали бира, за да полеят "удара". Единият от тях се оказало, че шофира без да има книжка. При личните обиски от тях са иззети 5 мобилни телефона и 6 СИМ карти, имащи отношение към извършените телефонни измами.

  Задържани са за 24 часа. В четвъртък Районната прокуратура в Горна Оряховица им е повдигнала обвинения за извършените престъпления. Наложени са им мерки за неотклонение "подписка". Отнетите при двете измами суми са изцяло възстановени на потърпевшите.

  Източник: вестник "Труд"


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 20/4/2015 10:27:00 (27 Прочетено:)

  Полицаи от Горна Оряховица закопчаха двама работници от Стражишко, откраднали 11 агнета от фермата, в която са наети.

  В четвъртък в полицейското управление бил получен сигнал за кражба на 5 агнета от помощно стопанство край Захарни заводи в Горна Оряховица. На мястото бил изпратен полицейски екип, който извършил оглед. В хода на разследването е изяснено, че откраднатите животни са не 5, а 11. Те били измъкнати от кошарата на 4 пъти в периода 7 - 16 април.

  От незабавно проведените действия по разследването е установено, че извършители на кражбата са работници от помощното стопанство, на които стопанинът давал препитание. 31-годишния С. М. от с. Кесарево и 37-годишния А. А. от с. Асеново, известен на полицията и осъждан, продали агнетата на животновъд от село Кесарево. Животните били установени и върнати на стопанина. Апашите са задържани с полицейски мерки за 24 часа.

  След доклад на материалите в прокуратурата циганите са привлечени като обвиняеми, съобщиха от МВР.

  Източник: Дима Максимова, вестник "24 часа"


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 19/4/2015 8:56:46 (50 Прочетено:)

  Горнооряховски полицаи разкриха кражба на агнета

  Служители на Районно управление Горна Оряховица разкриха кражба на животни. В четвъртък в полицейското управление е получен сигнал за кражба на агнета от помощно стопанство край железничарския град. На мястото е бил изпратен полицейски екип, който е извършил оглед на местопроизшествието.

  В хода на разследването е изяснено, че откраднатите животни са 11, а престъплението е извършено в периода 7 – 16 април.  От незабавно проведените допълнителни действия по разследването е установено, че извършители на кражбата са работници от помощното стопанство – 31-годишния С. М. от с. Кесароево и 37-годишния А. А. от с. Асеново, известен на полицията и осъждан.

  Установено е, че за посочения период, двамата на четири пъти са отнели общо 11 агнета, които продали на мъж от с. Кесарево. Животните са установени и върнати на собственика. Извършителите на кражбата а са задържани с полицейски мерки за 24 часа. След доклад на материалите в прокуратурата те. са привлечени като обвиняеми.

  Източник: Дарик Велико Търново


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 18/4/2015 16:06:31 (82 Прочетено:)

  Вижте списък с водоемите, в които е разрешен риболова

  Въпреки забраната до 15 май, любителите ще имат право на риболов в определени водоеми

  Любителският риболов е позволен в определени водоеми на територията на страната

  Със заповед на министъра на земеделието и храните от 15 април 2015 г. се забранява уловът на риба през периода на нейното размножаване в рибностопанските обекти. До 15-ти май включително не е разрешен уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав и на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, с изключение на риболовния уред волта. Уловът на калкан във водите на Европейския съюз в Черно море е забранен до 15-ти юни.  

  До края на месец май ще важи забраната за уловът на пролетно-лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти намиращи се до 500 м надморска височина. За рибностопанските обекти, които се  намират на  надморска височина от 500 до 1500 м заповедта ще влезе в сила от 1-ви май и ще продължи до 15-ти юни включително.

  През периода на забраните всички стационарни и други риболовни уреди трябва да бъдат извадени от водата под контрола на инспекторите по „Рибарство и контрол” от съответните териториални сектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

  И през тази година любителите риболовци ще могат да ловят риба само във водоеми на територията на страната, разписани в Списък на водоемите за риболов


  За област Велико Търново са:

  • стари речни корита на р. Янтра:

  o      землище на с. Раданово, общ. Полски Тръмбеш;

  o      землище на гр. Полски Тръмбеш;

  o      землище на с. Петко Каравелово, общ. Полски Тръмбеш;

  o      землище на с. Куцина, общ. Полски Тръмбеш;

  o      землище на с. Крушето, общ. Горна Оряховица;

  o      землище на с. Драганово, общ. Горна Оряховица;

  o      землище на с. Върбица, общ. Горна Оряховица;

   

  • стари речни корита на р. Росица:

  o      землище на с. Крушето, общ. Полски Тръмбеш;

  o      землище на гр. Бяла черква, общ. Павликени;

  o      землище на с. Михалци, общ. Павликени;

   

  • баластриери:

  o      землище на с. Дичин, общ. Павликени;

  o      землище на с. Писарево;

  o       

  • напоителни и отводнителни канали:

  o      местност Блатото, гр. Свищов - запад.

   

  Източник: Нива.бг


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 15/4/2015 19:26:56 (56 Прочетено:)  Служители на Районното управление в Горна Оряховица задържаха 29-годишен мъж, нарушил съдебна заповед за защита от домашно насилие, съобщава пресцентърът на областната дирекция на полицята във Велико Търново.

  Вчера в 16,00 часа  в полицейското управление е получен сигнал от 26-годишна жена от Лясковец. Тя съобщила, че 29-годишният Н. Д., с когото живеела на семейни начала я ударил и я заплашил с убийство.

  На мястото е изпратен полицейски екип. Мъжът е установен. Срещу него е започнато бързо производство за престъпление по чл.296, ал. 1 от Наказателния кодекс.

  Източник: Topnovini.bg • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...