GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  АВТОЕКСПРЕС
  АВТОЕКСПРЕС   Внос и търговия с авточасти. Автосервиз. Автомивка. Пътна помощ. Пункт за ГТП. Мотортестер на BOSCH последно поколение за диагностика, откриване и отстраняване на грешки в компютъра. Стенд преден и заден мост. Баланс на гуми.
   
     Вижте всички фирми в Справочника


   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 19/12/2014 19:32:35 (261 Прочетено:)

  Снимка: Topnovini.bg
  Служители на Районното управление на полицията в Горна Оряховица разследват кражба на 2038 лв. от товарен автомобил, паркиран пред жилище в железничарския град, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

  Сигналът за извършеното престъпление е получен вчера около 16,00 часа  в управлението. По данни на тъжителя същия ден водачът спрял автомобила на ул. "Теменуга" в Г. Оряховица пред жилищен блок, където трябвало да разтоварва мебели, поръчани от клиент.

  Водачът заключил кабината на автомобила и се качил в каросерията, за да разтовари стоката. 15 минути по-късно отново влязъл в кабината и установил липсата на парите. След това потърсил съдействие от полицията. По случая е започнато досъдебно производство.

  Източник: ТопНовини


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 18/12/2014 14:34:19 (76 Прочетено:)

  Снимка: Община Горна Оряховица/ в дясно кметът на Г. Оряховица Д. Добрев/
  Приключи проектът за изграждането на канализацията и доизграждане на водопровод в Първомайци. Държавната приемателна комисия от Държавен строителен контрол прие обекта и бе издадено разрешение за ползване. Сега село Първомайци е едно от малкото селища в страната с напълно завършена ВиК система. Това оповести на пресконференция кметът на общината инж. Добромир Добрев. На срещата с медиите присъства и ръководителят на проекта инж. Емил Томов.

  Строителните работи по проекта продължиха две години, а стойността му възлезе на 10 868 000 лв. Положени бяха над 37 км канализация и 4,5 км водопровод. Построени са и 2 канални помпени станции. По този начин е подобрено водоснабдяването на селото и отвеждането на битовите отпадни води до Районната пречиствателна станция за градовете Горна Оряховица – Долна Оряховица - Лясковец. Осъществено е и преминаване на напорната канализация под коритото на р. Янтра чрез безизкопна технология - хоризонтален сондаж.

  Изградените канализационна и водопроводна мрежи ще обслужват 2 710 души, постоянно живеещи и около 200 работещи на територията на Първомайци. Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Околна среда 2007 – 2013”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд.

  Малко на д 6,3 млн. лв. е финансирането от Кохезионния фонд, националното съфинансиране е близо 1,6 млн. лв., а от община Горна Оряховица е почти 3 млн. лв. „Това ни поставя на второ място в страната по личен принос”, посочи инж. Добрев.

  "След реализиране на проекта Първомайци ще бъде още по-добро място за живеене. По време на работата имаше трудности. Гражданите недоволстваха заради пропадания и запрашеност на въздуха. Искам да им благодаря на хората за търпението и разбирането”, каза още инж. Добрев.

  „Изградената по проекта инфраструктура ще допринесе за подобряване чистотата на водите на р. Янтра, както и качеството на подаваната питейна вода. По този начин ще се премахне риска от увреждане на здравето, ще се осигурят по-добри условия за живот на населението", каза ръководителят на проекта инж. Емил Томов.

  "Проектът не предвижда преасфалтиране на улиците. Със съдействието на инж. Добрев фирмата изпълнител направи дарение в размер на 15 хиляди лева. Със средствата е извършен ремонт на най - критичните участъци по трасето”, каза още инж. Томов.

  „От тук нататък ще търсим средства за асфалтиране. Тази година общината започна по малко да оправя участъци от улици, дори там където никога не е имало асфалтова настилка. Смятаме тази тенденция да се запази и догодина”, увери инж. Добрев.

  Източник: ТопНовини


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 12/12/2014 19:18:14 (303 Прочетено:)  Село край Полски Тръмбеш пропищя от непълнолетен крадец. Само за ден жителите на с. Петко Каравелово си изпатиха на четири пъти от 15-годишен хлапак. Престъпният му ден обаче бе с финал в ареста, а за капак мярката за неотклонение спрямо младежа се оказа постоянен надзор в Детска педагогическа стая, което е равносилно на постоянен арест.

  Тинейджърът вече е разследван за три кражби, опит за кражба, който обаче останал неуспешен и дори за престъпно отнемане на лек автомобил, който впоследствие бил повреден. Заради рецидивния характер на престъпленията и факта, че младежът има досие в Детска педагогическа стая, той почти сигурно ще отнесе ефективно наказание "лишаване от свобода", коментират юристи.

  На 10 срещу 11 декември 15-годишният свил кола от селото и започнал да обикаля затворените магазини. В два от тях той влязъл, като разбил вратите. Оттам откраднал стекове с цигари и 40 лева оборотни пари. В третия магазин обаче бил изненадан от пищящата аларма и записваща камера. След това апашът проникнал с взлом в къща, задигнал микровълновата печка и тръгнал към с. Янтра, Горна Оряховица, където имал роднини. По пътя обаче катастрофирал. Зарязал колата и тръгнал на стоп към селото. Там бил арестуван, след като полицаите видели образа му на записа от охранителната камера.

  Източник: вестник Труд


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 9/12/2014 19:55:47 (277 Прочетено:)

  Полицаи от Горна Оряховица задържаха 60-годишен мъж, разсъбличал се в района на учебно заведение в града, съобщи Дарик.

  След сигнал в петък сутринта мястото е посетено от полицейски патрул.

  Край училището е установен Б. Б. от Лясковец, неизвестен на полицията. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа.

  По случая е започнато досъдебно производство за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

  Източник: вестник 24 часа


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 8/12/2014 9:05:53 (73 Прочетено:)

  Забравена свещ подпали вилна постройка

  Забравена свещ подпали вилна постройка. Вчера около 10,00 ч. в горнооряховската пожарна служба е получен сигнал за пожар във вилна зона "Бабенец", край Г. Оряховица. На мястото незабавно са изпратени огнеборци, които са потушили огъня.

  Извършен е оглед. Разследването е установило, че от 2009 г. постройката обитавал 60-годишният А. Б. от Г. Оряховица. Електрозахранването към вилата било спряно и за осветление той използвал свещи.

  Вчера сутранта мъжът излязъл от имота, но забравил да изгаси свещ, оставена на масата, която предизвикала инцидента. Срещу него е образувано досъдебно производство за запалване на чужд имот по непредпазливост.

  Източник: Дарик Велико Търново • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...

 • Православен календар