GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  д-р АЗМАНОВА
  д-р АЗМАНОВА   Доктор Валерия Азманова извършва цялата гама от зъболекарски услуги..
   
     Вижте всички фирми в Справочника


   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 30/10/2014 18:10:41 (462 Прочетено:)  Дрехи и обувки с логото на защитени търговски марки иззеха служители на Районното управление на полицията в Горна Оряховица, съобщава бюлетинът на ОДМВР - Велико Търново.

  При провеждане на специализирана полицейска операция за предотвратяване и пресичане на престъпления, свързани незаконни стоки и подправени продукти, в хода на международна операция е извършена проверка в два търговски обекта в железничарския град, управлявани, съответно от двама мъже на 50 и 63 години.

  В хода на проверката в двата обекта са устанивени  общо 360 спротни комплекта и 130 чифта обувки. Стоките са иззети. По двата случая в полицейското управление в железничарския град са започнати досъдебни производства.

  Източник: ТопНовини


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 27/10/2014 18:50:01 (114 Прочетено:)

  Изобретатели от Велико Търново задвижиха трактор с електродвигател, който харчи ток по-малко от електрическа крушка. Петко Ганчев и Марин Млеченков направиха демонстрация на машината в гараж в горнооряховското с. Поликраище, където са я създали.

  "Започваме процедури за патент за устройството. Сблъскваме се обаче с мощни лобита и интереси, защото нанасяме удар на петролната индустрия", коментира Ганчев. Той твърди, че електродвигателят не е нещо необичайно, а тайната е в усилвателя, който е на принципа на гравитационен двигател.

  "Има незначителна консумация и може да намери широко приложение в бита и промишлеността. С него могат да се отопляват и охлаждат огромни сгради и да се движат всякакви автомобили", твърди Ганчев. Колегата му допълва, че са направили сглобка от електродвигател от охладителната система на автомобил, чиято консумация е около 36 вата. Ганчев подкрепи думите му с измервателен уред и доказа, че така се осигурява само режимът на работа.

  "Усилвател на принципа на разработения от нас гравитационен двигател дава необходимия капацитет, за да се движи тракторът, който тежи половин тон. Другото предимство на този тип задвижване е, че може да ускорява много по-бързо от класическите дизели или бензинови агрегати, а шумът е в пъти по-малък", казва Петко Ганчев.

  Създаването на уреда му е отнело над 20 г. упорит труд. "Дълго време имахме частични успехи, но едва преди няколко дни направихме качествен прототип, който работи. След патентоването му с инвестиция от около 1500 лв. всеки ще може да си сглоби устройството", казва Ганчев.

  Търновецът споделя, че гравитационният двигател не е нещо необичайно, но досега никой не е успял да го балансира, да оптимизира неговите части, за да намери масово приложение.

  Това изобретение не е първото на Петко Ганчев. Енергийният специалист е създател на уред за отопление и охлаждане, който действа с водородни клетки и е на принципа на преобразуване на водата в браунов газ.

  "Устройството, което беше тествано в АЕЦ "Козлодуй", позволява с около 3 лева на ден да се отоплява малък апартамент", пояснява Ганчев.

  Източник: вестник Труд

    Чети още... | Още 3253 байта | Коментари

    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 27/10/2014 18:33:01 (899 Прочетено:)


  31-годишна жена от Лясковец бе задържана, след като полицията откри значително количество наркотици в дома й. След предварително получена оперативна информация, криминалисти извършили обиск в петък в дома на С. Е. Натъкнали се на миниоранжерия с 21 импровизирани саксии, във всяка от които имало стрък канабис.
  Освен растенията, в апартамента намерили и четири грама амфетамин и около 20 грама хашиш на блокчета.
  Собственичката на жилището до момента не е попадала в полезрението на органите на реда. Криминалистите иззели дрогата и саксиите с канабис, а С. Е. била отведена в ареста за 24 часа. Срещу нея е образувано досъдебно производство.
  В същото денонощие, униформени служители са задържали и 38-годишен мъж от Горна Оряховица, в когото също била намерена дрога. С. Й. е известен на полицията и е осъждан в миналото. Криминалисти го спрели за проверка по улиците на железничарския град и му направили личен обиск. В джоба на якето му намерили плик, съдържащ жълтеникав прах. Полевият наркотест показал, че става дума за амфетамин.
  Дрогата е конфискувана, а срещу С. Й. е започнато бързо производство.
  Пламен КАРАИВАНОВ

  Източник: вестник Янтра Днес


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 15/10/2014 9:03:41 (37 Прочетено:)  39-годишен мъж от Горна  Оряховица ще пренощува 7 денонощия в полицейският арест, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Велико Търново.Това наказание му е наложил Районен съд - Горна Оряховица, във връзка със  съставен му акт по Указа за борба с дребтното хулиганство.  В четвъртък в 23,45 ч. в управлението е получен сигнал от 33-годишна жена от същия град.Тя съобщила, че на междуетажна площадка в блока, в който живее е възникнал скандал между нея и 39-годишният мъж с инициали Р. Р., който е прераснал в сбиване. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил, че Р. Р. е ударил с ръце в областта на лицето и тялото тъжителката и отправял обидни изрази спрямо нея.Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

  Източник: ТопНовини


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 15/10/2014 8:58:17 (64 Прочетено:)  На 30 октомври 2014 г. изтича последният срок за плащане на втората вноска на данъка върху превозните средства, напомнят от дирекция „Местни данъци и такси” при Община Горна Оряховица.Краят на октомври е последен срок за плащане на втората вноска и за данъка върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци за настоящата година, информират още от кметската администрация в железничарския град.

  Източник: ТопНовини • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...

 • Православен календар