GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  Счетоводна фирма Дилема ЕООД
  Счетоводна фирма Дилема ЕООД   Счетоводни услуги, данъчни, трудови и правни консултации, застрахователни и юридически услуги, финансови съвети за вашите инвестиции.
   
     Вижте всички фирми в Справочника


   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 31/7/2014 18:54:54 (147 Прочетено:)

  При гасенето на пожара огнебрицте открили в една от стаите на къщата обгоряло тяло на мъж


  48-годишен мъж от Долна Оряховица е загинал при пожар в дома си, съобщават от великотърновската дирекция на полицията.

  Сигналът за инцидента е получен снощи около 23,00 часа на тел. 112. На мястото са изпратени екипи на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Горна Оряховица.

  При гасенето на пожара огнебрицте открили в една от стаите на къщата обгоряло тяло на мъж. На местопроизшествието са изпратени полицейски екип, дежурна оперативна група и съдебен лекар. При извършения оглед е установено, че тялото е на 48-годишен мъж, живущ на адреса.

  Причините за възникналия пожар са в процес на изясняване. Тялото на мъжа е откарано във великотърновската болница за аутопсия. По случая в Районното управление на полицията в железничарския град е започнато досъдебно производство.

  Източник: Блиц


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 31/7/2014 18:00:38 (136 Прочетено:)  Полицията установи 49-годишен от горнооряховското с. Янтра, унищожил насаждения от лимец, собственост на мъж от София. 35-годишният стопанин се обадил в РУП – Горна Оряховица, във вторник и обяснил, че преди месеци засял зърнената култура, известна като здравословен заместител на пшеницата, в притежаван от него терен. Във вторник пристигнал в селото да огледа насажденията и да се подготви за прибиране на реколтата. Бил неприятно изненадан, когато установил, че голяма част от нивата му била окосена, но не знаел кой може да е посегнал на продукцията му.
  Незабавно по случая започнало разследване и само за няколко часа криминалистите установили, че А. С. от селото е посегнал на чуждите насаждения. Мъжът решил, че растенията стават за фураж и в продължителен период от време прибирал по малко, за да храни коня си. Със здравословната диета на домашното си животно обаче причинил на собственика от столицата щети в размер на 2000 лева. А. С. не за първи път посягал на чуждо имущество и има многократни осъждания за кражби в миналото. Срещу него е образувана преписка, материалите по която са предадени в прокуратурата.

  Източник: в-к Янтра Днес


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 29/7/2014 11:02:32 (248 Прочетено:)


  Глоба от 500 лв. наложи Районният съд в Горна Оряховица на 24-годишен мъж, който бил и псувал свои съграждани, съобщават от "Дарик".

  Спречкването е станало в петък около 21,30 ч. в парк в Г. Оряховица, уточняват от полицията.

  След употреба на алкохол младият мъж нанесъл побой и отправил ругатни и обиди към 58-годишен съгражданин.

  След намесата на служители на реда хулиганът с инициали М. Г. е бил задържан за срок до 24 часа.

  На нарушителя е съставен акт за дребното хулиганство.

   

  Източник: 24 часа


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 27/7/2014 7:47:21 (329 Прочетено:)  Шест нови детски площадки ще бъдат изградени със средства от капиталовите разходи. Пет от тях ще са в Горна Оряховица - в детските ясли „Еделвайс” и „Зорница”, в междублоковите пространства на кв. „Пролет” и на ул. „Цар Освободител” и една ще има в с. Правда. Вече са избрани изпълнителите на обектите и предстои да започне изпълнението им. Площадките ще бъдат съобразени с изискванията на Наредбата за безопасност.

  За изграждането на детските площадки са предвидени общо 80 000 лв.

  Приключи изграждането на системи за пожароизвестяване и видеонаблюдение на Дневния център за деца с увреждания и на Дневния център за възрастни с увреждания. Поставените камери ще осигуряват контрол на външното пространство към входовете на двата центъра. Обектите са от поименния списък за капиталови разходи за 2014 г. , а предвидените средства са в размер на 14 200 лв.

  Предстои изграждане на ограда на гробищния парк в Драганово. Избран е изпълнител, а предвидените средства са 15 000 лв. от капиталовите разходи.

  Предстои и изграждане на отоплителна и вентилационна системи в НЧ „Напредък-1869”. И за този обект вече има избран изпълнител, а средствата също ще бъдат от капиталовите разходи.

  Източник: Община Горна Оряховица


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 24/7/2014 19:55:23 (254 Прочетено:)  Административно наказание за срок от 7 денонощия е наложил Районният съд в Горна Оряховица  на 30-годишния Д. Г. от Велико Търново за извършено хулиганство.

  В неделя около 20,30 часа  в полицейското управление в железничарския град е получен сигнал от 42-годишна жена от село Мерданя. Тя обяснила, че същата вечер в селото младият мъж отправил ругатни, псувни и други неприлични изрази и нанесъл удари в областта на ръката на 49-годишния Г. С. от същото село. Изпратеният на мястото полицейски екип е задържал извършителя за срок до 24 часа по Закона за МВР и му е съставил акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

  Наказание задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни срещи с пробационен служител и включване в програми за обществено въздействие за срок от 3 години е другото наказание, наложено от Районния съд в  Горна Оряховица.

  То касае 28-годишния М. А. от старата столица, във връзка с водено срещу него бързо производство в Районното управление на полицията  в Горна Оряховица за шофиране в нетрезво състояние.

  Източник: ТопНовини • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...

 • Православен календар