GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  ЕТ "Звездица - 91"
     Автомобилни гуми, монтаж, демонтаж, баланс, вулканизация. Продажба на гуми - нови и втора употреба.
   
     Вижте всички фирми в Справочника


   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 29/1/2015 16:59:18 (1653 Прочетено:)    Мащабна полицейска акция се бе развихрила днес, около 17:00 часа, на ул."Свети Княз Борис I" в Горна Оряховица. Половин дузина служители на реда, редови сержанти и офицери, правеха масирани проверки на паркиралите в нарушение автомобили. Този участък от улицата е любимо място за спиране "набързо", въпреки знаците от едната страна, и запазените места за офисите от другата.
    И тъй като избраният час за акцията е с пиков трафик, на полицаите от двете патрулки им се отвори доста работа. Покрай нередно спрелите коли за проверка на документите и глоби бяха спирани и пешеходци, които пресичаха улицата по диагонал, без да се впечатлят от сигналните жилетки на пътните полицаи. Без значение, че поради окаяното състояние на маркировката, пешеходните пътеки могат да бъдат намерени само по спомен.
   В Горна Оряховица, за разлика от съседно Велико Търново, няма "паяк", няма наказателен паркинг и служители на "Паркинги и гаражи" с ограничителни скоби. Което е предпоставка всеки да спира, където си иска. В резултат на това много от тесните улички се превръщат в еднопосочни - например новоремонтираната улица Славянска, на която често се образуват колони от изчакващи се коли заради някой, спрял пред блоковете.

  GORNA.INFO


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 27/1/2015 20:29:10 (121 Прочетено:)  Дизелов локомотив, бутащ цистерна с химикали към фирма Континвес, се запали около  13:00 ч. днес.
  Произведената през далечната 1965 година машина успя да добута 70 тонният си товар до прелеза на ПГХТ "Проф.д-р Асен Златаров" преди да прегрее и да избухне в пламъци. Огънят започна от комина на локомотива и се насочи към колекторните тръби и двигателя. За щастие огънят беше светкавично овладян благодарение на бързата реакция на двамата машинисти, които локализираха пламъците с прахов пожарогасител. Всичко приключи минути преди да пристигнат извиканите от бдителни граждани патрулна кола и два пожарни автомобила.
  Огнеборците се включиха в огледа на пострадалия локомотив за да се уверят, че му се е разминало с малко. Машината беше прикачена към извикан на помощ друг дизелов локомотив и откарана за оглед и ремонт към Горнооряховската гара.

  GORNA.INFO


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 26/1/2015 19:13:05 (439 Прочетено:)

  Снимка: Topnovini.bg

  Служители на Районното управление в Горна Оряховица установиха мъж и жена, извършили кражба на вещи от леки автомобили в Лясковец, съобщава великотърновската полиция. 

  Разследването започнало, след като на 16-ти  януари тази година в участъка е получен сигнал за открадната музикална уредба от незаключен лек автомобил „Форд”, паркиран на ул. „Никола  Козлев” в Лясковец.

  Седмица по-късно в полицейското управление е получен сигнал за счупено странично стъкло на лек автомобил  "Опел", паркиран на ул. „Хайдут Сидер” в същия град.

  След проведени действия по разследването извършителите на двете престъпления били установени – 20-годишният Е. Н. от село Козаревец и 19-годишната А. Д. от Горна Оряховица и двамата неизвестни до момента на полицията.

  Част от инкриминираните вещи са установени. Работата по доказване престъпната дейност на двамата продължава.

  Източник:  ТопНовини


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 25/1/2015 19:52:09 (21 Прочетено:)

  “Мартеници за герои” правят младежи от Горна Оряховица

  Поредна благотворителна акция стартира горнооряховското сдружение „С вяра в доброто”. Този път младежите ще правят мартеници, които ще бъдат продавани с благотворителна цел. Кампанията се казва „Мартеници за герои”.

  „Нарекохме инициативата така, защото са от герои за герои. Със събраните средства ще подкрепим семействата на двама достойни граждани на Горна Оряховица. Единият вече не е жив, за съжаление. Става дума за машинистите от трагично известния влак София- Кардам. Те са двама герои, за които държавата бързо забрави и сега семействата им живеят в нищета.”, обясни председателят на сдружението Лъчезар Любенов.

  Младежите с благородни сърца за втора поредна година обединяват деца и възрастни в първомартенска акция. Най- вероятно мартеничките ще бъдат произведени в новия офис на сдружението, което скоро ще получат от Съюза на българските журналисти в Горна Оряховица. Доброволци ще продават готовата продукция в централната част на железничарския град.

  Източник: Дарик Велико Търново


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 24/1/2015 21:08:00 (76 Прочетено:)

  Американец е поискал да поеме от март летището в Горна Оряховица. Аеропортът разполага с всички видове лицензи и разрешителни. Предстои само документалното оформяне по отдаването на авиообекта, съобщиха пред „Труд" местни авиатори.

  Чужденецът е готов да стопанисва за 35 г. международния аеропорт. Собственикът на компания „Гери Холдинг", която развива авиобизнес в Италия, е депозирал в Министерството на транспорта писмо за инвестиционно намерение още през октомври миналата година.

  В него той заявява, че иска да вложи в аеропорта 14 млн. евро и да разкрие между 350 и 400 работни места. Новоназначените авиослужители ще преминат курсове на обучение и допълнителна квалификация в Италия. Освен това инвеститорът възнамерява да създаде база за техническо обслужване и ремонт на самолети.

  Предприемачът имал интерес и към земи около горнооряховското село Поликраище. Върху терените смятал да направи разсадници и със свои самолети да изнася готовата продукция за чужди пазари. Планирал да развие каргополетите.

  „Пред аеропорта се отварят големи перспективи. Има благоприятна възможност за удължаване на пистата в западно направление. Могат да се изградят още 3 пътеки за рулиране, от които една скоростна. Съществуват условия за двойно увеличаване на перона на изток и обособяване на съвременен карго терминал", обясняват летци.

  От ръководството на авиообекта потвърдиха, че на място са идвали представители на италианската авиокомпания на оглед и са получили информация за състоянието на летището.

  Ако се стигне до сделка, многострадалната процедура по отдаването на аеропорта в Горна Оряховица с площ от 2 115 405 кв.м най-после ще бъде финализирана. Тя бе открита с решение на Министерския съвет на 23 март 2011 г.

  Източник: вестник Труд • На този ден ...

 •    1875
  На днешният ден в Горна Оряховица е роден Атанас Буров, забележителен държавник, финансист, банкер и демократ.

 • Православен календар