GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  Счетоводна кантора - Тонус ЕООД
     Пълно счетоводно обслужване на фирми - ДДС, ТРЗ,личен състав,електронно банкиране.
  Регистрация и пререгистрация на фирми.
  Регистрация на офшорни фирми.
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 25/11/2013 10:23:09 (726 Прочетено:)  Стърчащо около 5-6 сантиметра парче от отрязана метална тръба доста ефикасно препъва вървящите по тротоара на ул. ул.Св.Княз Борис I . И това е почти в центъра на Горна Оряховица, пред ловно-рибарския магазин "Допинг". Докато снимах тази своеобразна клопка за минувачи, двама се спряха да кажат колко пъти са се спъвали в стърчащото желязо. А просто от Общината трябва да изпратят някой с ъглошлайф, който за половин час би решил проблем, заради който някой може сериозно да пострада. И е добре да го направят по-навреме, преди да е паднал снега - тогава ще е по-лесно човек да не забележи тръбата и да се спъне, а ще е по-трудно да запаси равновесие след това!

  GORNA.INFO

    Чети още... | Още 928 байта | Коментари

    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 25/11/2013 8:44:41 (764 Прочетено:)


  25 години строг затвор даде апелативният съд в Търново на 20-годишния Ершан Г. от севлиевското село Ряховците. Преди година хладнокръвният ром закла продавачка в селския магазин, защото го поучавала.

  Младежът е признат за виновен в жестоко убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Първоначалното наказание било доживотен затвор, но тъй като делото е разгледано по съкратената процедура, наказанието е редуцирано.

  Кървавото престъпление бе извършено в ранния следобед на 9 юли м.г.
  76-годишната Т. Колева въртяла бакалия в двора на къщата си. Ершан дошъл да пазарува. Търговката била в добри отношения с многолюдното семейство на младежа и често им давала на вересия. Докато Ершан избирал покупките, тя започнала да го съветва, че трябва да работи и да помага на родителите си.


  Ядосан от наставленията, подсъдимият я изчакал да се обърне с гръб и нанесъл силен удар в главата с бутилка водка. Колева се замаяла и започнала да се свлича на земята зад тезгяха на магазина. Ершан грабнал нож, който видял на витрината, и започнал да ръга жената в гърба.

  Източник: вестник "24 часа"


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 21/11/2013 22:59:36 (446 Прочетено:)  Стотина собственици не получават нищо за земите, дадени за обработка на Енчо Александров


  СТОТИЦИ ДЕКАРИ ЧАСТНА ЗЕМЯ НА ПОВЕЧЕ ОТ 100 СОБСТВЕНИЦИ ЕКСПЛОАТИРА АРЕНДАТОР В ЗЕМЛИЩЕТО НА ГОРНООРЯХОВСКОТО СЕЛО ЯНТРА, но срещу това хората не получават нищо или са залъгвани с дребни суми и продукция години наред. Някои от тях не са получавали рента повече от 5 години, а в същото време бизнесменът, сключил с тях арендни договори, експлоатира и преотдава комасираните земи и получава субсидии за тях, алармираха в редакцията собственици на имоти.
  Заради множеството дела, в които е „герой”, арендаторът Енчо Александров почти не излиза от Районния съд в железничарския град, където е подсъдим или ищец по над 30 случая.
  Претенциите към Александров са идентични - неиздължени пари или продукция по договорите. Бившият педагог в Електротехникума пък контрира с процеси срещу част от собствениците, които се отказват от отношения с него. Докато траят съдебните саги, бизнесменът обаче продължава да ползва имотите и да получава субсидии. Предвидливо той е успял да се освободи от имоти на свое име, като е оставил единствено стар опел. Александров не вдига телефона, отказва да разговаря и се крие.
  В момента частен съдебен изпълнител организира поредния търг за возилото с рег. N ВТ 44 81 ВН, а публичната продан е насрочена за началото на декември.
  Наша проверка обаче показа, че той е успял да намери изход и от тази ситуация и е пререгистрирал колата с друг номер - ВТ 69 60 ВС, и си я ползва.
  „ВЗЕЛ Е НАД 200 ХИЛ. ЛВ. ОТ ЗЕМИТЕ НИ, изчисляват собственици от с. Янтра. Сред тях е и бившият служител на КАТ Красимир Кръстев. „За последната година ми е обещавал, че ще се издължи, и ме е лъгал над 100 пъти. Много хора си прекратиха договорите, но той регистрира земите им, сее, жъне, продава и даже субсидии взима. Не плаща, нито дава рента, а ако ситуацията излезе извън контрол, хвърля по нещо, колкото да ни успокои. Доста се отказаха, той води дела и така при висящ спор сагата продължава”, коментира Кръстев.
  По данни на областната земеделска служба доскоро Енчо Александров е обработвал почти 1800 декара, но през последната година земите му се стопяват до 1300 дка.
  Основна част от арендните му договори са 10-годишни и в тях е фиксирана рента от 30 на сто от добитата продукция от съответния имот, но почти никой в село Янтра обаче не я е получил.
  „Стотици сме измамените, има доста пръснати наследници в цяла България, които трудно си търсят правата, но тези, които сме тук, или се отказваме, или го гоним докрай, но той се крие и само замазва. Пускаме и сигнал до прокуратурата”, коментира Иван Иванов, друг от потърпевшите. Хората недоумяват и как става така, че те са прекратили договорите си с Енчо Александров, а същевременно земите им са декларирани за субсидии.
  „Борба” продължава да следи темата и да търси (засега безрезултатно) коментар от самия арендатор.


  Източник: вестник Борба


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 21/11/2013 9:20:55 (361 Прочетено:)


  Огромно количество части и елементи от металорежещи машини изчезнаха от товарната жп гара в Горна Оряховица. Цели 4 тона били отмъквани с дни наред от влакова композиция. Но бе наказан само един железничар за кражба на 1 тон от плячката. Тепърва ще се търси отговорност и от закупчик на пункт за вторични суровини също само за част от липсващата стока.

  Металът се топи

  Наглата кражба била извършена през февруари тази година. В композицията имало общо 30 тона детайли, изкупени като старо желязо от фалирал завод в Троян. Товарът бил собственост на търновската база на фирма "Ровотел Стийл" ООД и трябвало да замине за "Стомана" Перник. Управителят на базата на лицензираното дружество за изкупуване и търговия с черни и цветни метали Ивайло Иванов останал изумен от "стопяването" на цели 4 тона от товара. Той незабавно сезирал Транспортна полиция в железничарския град и всички останали ведомства, свързани с БДЖ.

  За ден-два близо 1 тон от въпросните елементи - лагери, валове и други специфични части, които не могат да са скрап от битови отпадъци, били намерени в пункт в горнооряховското село Драганово.

  Разследването продължило под наблюдението на Районната прокуратура в Горна Оряховица. Вече има и уличени виновници за откраднатото желязо. Като обвиняем по чл. 234б от НК за съхраняване на контрабандна стока бил привлечен изкупчикът Валентин Гогев. След разкритията той бил уволнен, а преди броени дни му е определено наказание след постигнато споразумение. Гогев се признал за виновен и се разминал с пробация от 6 месеца задължителна адресна регистрация и ежедневни срещи с пробационен служител. Освен това той трябва да възстанови стойността на изкупения метал в размер на 589 лв.

  При разпитите Гогев посочил и лицето, което предало детайлите в пункта. Оказало се, че металите закарал в базата железничарят Антон Антонов.

  "Намерих въпросните части изхвърлени в крайпътна канавка. Събрах ги и ги предадох на вторични суровини", оправдавал се железничарят пред разследващите.

  Срещу Антонов е повдигнато обвинение по чл. 207 от НК за това, че е намерил чужда недвижима вещ и не е съобщил за това на компетентните органи, уточни прокуратурата в Горна Оряховица. Магистратите поясниха, че разследването за липсата на останалите 3 тона детайли спрямо неизвестен извършител е спряно, но при нови данни и доказателства ще бъде възобновено.

  Ремонт по време на транспорт

  "От няколко години забелязваме, че има липси от наши товари. Редовно изчезват от 500 кг до 1 тон. Но до тази пролет не вдигахме шум - разказа Ивайло Иванов, управител на обраната фирма. - На 14 февруари наех вагон от БДЖ с всички документи и оставих 30 т скрап. Товарът бе претеглен. След няколко дни незнайно защо и как същият вагон бил изкаран за ремонтни дейности, макар и пълен с детайли от бракувани металорежещи машини".

  Иванов уточни, че след ремонта същият вагон и стоката били претеглени на гарата. Всъщност тогава се оказало, че товарът е с 4 тона по-лек. Иванов е убеден, че такова количество няма как да бъде откраднато от един човек.


  "Посегателството е дело на група хора, които на гръб би трябвало да изнасят железните детайли дни наред. Научих от управата на "Товарни превози" в Горна Оряховица за несъответствието след ремонта и незабавно съобщих на полицията", сподели Иванов.
  Така работници от ощетената фирма, управителят и полицаи се захванали да търсят изчезналите елементи в пунктове за скрап в района. Така стигнали до Драганово.

  20 тона в незаконен пункт

  "В това село моите момчета откриха нашите детайли в два контейнера сред битови отпадъци. Разпознахме ги, защото са много специфични. Имаме ги и на снимки. Разбутахме контейнерите и намерихме частите. Там имаше един човек, който се оказа,че няма лиценз, но и твърдеше, че това не е пункт за скрап, а нещо друго. Питам го какво правят тези части в контейнерите. Той вдига рамене и казва, че май миналата година някой ги докарал да ги пазят. Тази сцена се разигра на 27 февруари. От контейнерите изтеглихме близо 1 тон от металите. Те бяха предадени доброволно и прибрани от Транспортна полиция с помощта на наша техника. Как може нещо да не е пункт, а да има кантар, бутилки газ, кислород за рязане и контейнери!?", недоумява Иванов.

  Според него в пункта имало около 20 тона желязо, въпреки че базата била затворена заради изтекъл лиценз. "Нас ни проверяват постоянно и знам какви са изискванията за базите за изкупуване на отломки от черни и цветни метали, какви разрешителни са нужни. В същото време функционират безпроблемно нелегални пунктове и печелят от крадена стока", коментира Иванов.

  "Нямаме друг такъв случай с липса на 4 тона от вагон със скрап. Ние сме си направили вътрешно разследване. Точно на мястото, където е бил въпросният вагон за ремонт, няма камери, нито контрол на Транспортна полиция. Вагонът обаче е бил под контактно напрежение от 25 киловолта и за да се изнесe такова голямо количество метали, е трябвало токът да бъде спрян. Каквото сме установили, сме го съобщили на полицията", коментира управата на гарата в Горна Оряховица.

  По груба сметка на собствениците щетата от липсата на металите е за над 2000 лв., но детайлите от стругове могат да се ползват за селскостопански машини или дори да се пласират като нови с фалшива опаковка.

  "Други кражби не е имало, но се наложи да засилим контрола и охраната върху товарите си. Вече маркираме стоката, преди да влезе във вагоните", обясни Ивайло Иванов.

  Източник: вестник Труд


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 19/11/2013 10:10:40 (232 Прочетено:)

  Неделно църковно училище към храм „Св. Трисветители” в Горна Оряховица организира вероучение за деца и курс по богослужение за възрастни. Занятията се провеждат в сградата на Енорийския просветен център, а обучението е безплатно.
  Часовете по вероучение са предназначени за деца на възраст между 5 и 7 години. Освен духовните знания, които ще получават, те ще пътуват до културни забележителности и манастири, ще се учат на милосърдие и доброволчество. В курса за възрастни желаещите ще се запознаят с богослужебната практика на Православната църква, като на участниците ще им бъде осигурена и възможността да се обучават в четене на църковнославянски език.
  Оборудването за залата, където ще се водят лекциите, е осигурено от дарители и фондация „Покров Богородичен”.
  Ръководител на църковното училище е свещеник Зоран Мамучевски, предстоятел на храма „Св. Трисветители” в Горна Оряховица. В училището ще преподават Стамена Борисова, дипломиран богослов и учител по религия в Богосовския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, и Магдалена Димокова - дипломиран богослов и учител по религия в Православния богословски факултет на ВТУ. Гост-лектори ще бъдат и преподаватели от Православния богословски факултет във Велико Търново.

  Източник: вестник Борба • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...