GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  д-р АЗМАНОВА
  д-р АЗМАНОВА   Доктор Валерия Азманова извършва цялата гама от зъболекарски услуги..
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 14/8/2013 17:09:43 (98 Прочетено:)


  art2От 23 август до 2 септември Горна Оряховица ще бъде домакин на международна среща по проект „С изкуството срещу безработицата”. Във форма ще вземат участие младежи от Италия, Испания, Швеция, Унгария и България. Проектът се реализира от горнооряховското Сдружение „Младежка толерантност” с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”.

  По време на проекта 49 участници-44 младежи и 5 лидери ще имат възможност да представят презентации на базата на предварителната подготовка и проучвания за условията и безработицата в техните населени места. Младите хора ще имат възможност и да споделят мнения по въпроса за все по нарастващата младежка безработица. Проектът, чрез дейности по програмата, акцентира върху придобиване на положителни умения от младежите.

  Изграждането на самооценка, приемането на другите хора, отварянето на съзнанието, научаването за други култури и способността да бъдат оценени различията на отделните страни. Използвайки методите и формите на театъра ще се потърсят причините и да се създаде вариант за преодоляването им.

    Чети още... | Още 6257 байта | Коментари

    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 13/8/2013 5:41:10 (91 Прочетено:)


  Горна Оряховица ще бъде отново домакин на международна среща по проект. Този път той е с името "С изкуството срещу безработицата”. Форумът ще се проведе от 23 август до 2 септември.

  По време на гостуването си 49 участници - 44 младежи и 5 лидера ще имат възможност да представят презентации на базата на предварителната подготовка и проучвания за условията и безработицата в техните населени места. Младежите от Испания, България, Унгария, Италия, и Швеция ще имат възможност и да споделят мнения по глобалния въпрос за все по нарастващата младежка безработица.

  Програмата акцентува върху придобиване на умения, изграждането на самооценка, приемането на другите хора, отварянето на съзнанието, научаването за други култури и способността да бъдат оценени различията на отделните страни. Използвайки методите и формите на театъра ще се потърсят причините и да се създаде вариант за преодоляването им.

   

    По време на учебните посещения, съвместните работилници, етюдните изпълнения, пресъздаване на реални ситуации, участниците ще създадат собствен форум спектакъл представен пред местната общност и записан на филм за последващо мултиплициране на положителния опит.

  "В рамките на 10 дена ще разработим тезата , че изкуството дава възможност за надграждане на знания и умения за решаване на обществените проблеми и в частност на подготвеността на младите хора да бъдат креативни и да придобият умения в търсене на работа. Място за провеждането е Горна Оряховица, Лясковец, В.Търново и Варна. Театърът и музиката са мощно средство за проучване и анализ, като същевременно стимулират творчеството и насърчават добрите взаимоотношения и екипна работа. Целта ще бъде да се създаде форум спектакъл показан в трите града като рамка за креативно представяне при търсене на работа", съобщи са Север.бг Вили Панова, председател на "Младежка толерантност", организатор на форума.

  В процеса на подготовката младежите ще се срещнат и с местни бизнесмени от Горна Оряховица, с представителитена местните власти и ще имат възможност да се запознаят с европейските виждания, чрез евродепут Моника Панайотова, която ще им даде повече информация за виждането на ЕС по тази тема. В края на проекта ще се организира и дискусия по темата в Регионална библиотека "П. Р. Славейков” - В.Търново и ще се издаде брошура "Пътеводител - "Аз пред работодателя".

  Представителите на младежките групи ще направят подарък на културното учреждение -  специално донесени книги от техните страни.

  Проектът "С изкуството срещу безработицата” се реализира от сдружение "Младежка толерантност” – Горна Оряховица с финансовата подкрепа на програма "Младежта в действие” на Европейската комисия, от Национален център "Европейски младежки програми и инициативи”.

  Сдружение "Младежка толерантност” активно работи в посока за популяризиране активното гражданство на младите хора, насърчава генерирането на идеи в система за подкрепа на младежки дейности и възможност за създаване на устойчива и активна мрежа за обмен на работни методи на младежи. С това се задълбочава европейското сътрудничество в младежката сфера. Участието на членовете на организацията в различни младежки обмени създават и  положителни партньорства, а организацията се превърна във водеща в региона относно доброволческата дейност по приемане, изпращане и координиране в европейската младежката програма. Дейностите й създават възможност и пространства за между културен диалог, по неформален начин обогатяваме и надграждаме обучението на младите хора и местната общност в дух на толерантност, комуникативност и мобилност , качества особено необходими в глобализиращия се свят.


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 13/8/2013 5:35:31 (98 Прочетено:)    Поради извършване на текущ ремонт на железен път в района на прелези на км.111+350 и км.114+000 в междугарието Янтра-Горна Оряховица по ІV главна ж. п. линия Русе-Горна Оряховица-Подкова от 20.00 ч на 12.08. до 5.00 ч. на 13.08. и от 20.00 ч. на 14.08 до 05.00 ч. на 15.08 се налага пълно прекъсване на движението на ППС между селата Янтра и Правда. Това информират от ДП „НКЖИ”-Железопътна секция Горна Оряховица.

  Организацията на движението и сигнализиране на прекъсването с пътни знаци ще бъдат извършени от ЖП секция Горна Оряховица. Докато траят ремонтните дейности, движението на ППС ще бъде отклонено по обходен маршрут.

  Отбивен маршрут за посока Първомайци-Янтра:с. Първомайци-с. Поликраище-с. Янтра.

  Отбивен маршрут за посока Янтра-Първомайци:с. Янтра-с. Поликраище-с. Първомайци.

  Източник: Община Горна Оряховица


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 10/8/2013 9:12:30 (659 Прочетено:)


  Трима извършители на кражби на територията на областите Русе и Габрово са задържани в Горна Оряховица, съобщиха от полицията.

  Служители на МВР от Г. Оряховица, Свищов, Севлиево и Бяла са участвали в операцията. Зад решетките са попаднали  А.О. на 41 години– с 22 присъди за кражби, хулиганство, противозаконно отнемане на МПС, престъпления против личността и транспортни престъпления; М.Н. на 40 години – с 13 присъди за кражби, грабежи, престъпления против личността и транспортни престъпления; и М.А. на 41 години- 10 пъти осъждан за кражби и грабеж. Задържаните са свързани със седем престъпления в района на Бяла и едно в Севлиево.

  Тримата са крали медни и метални предмети, ел. уреди и инструменти, дизелово гориво и проводници, в периода от 25 юли до 8 август тази година.

  Част от задигнатите вещи са установени и иззети, а за други е установено, че са предадени на пунктове за изкупуване на черни и цветни метали.

  Тримата извършители са конвоирани до РУП Бяла, където са привлечени в качеството на обвиняеми и им е наложена мярка “Задържане под стража за срок до 72 часа”.

  Източник: Дарик Велико Търново


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 9/8/2013 7:57:22 (161 Прочетено:)


  Размяна на дълг срещу собственост между двете големи дружества е една от оздравителните мерки, предвидени за БДЖ, съобщи министърът на транспорта Данаил Папазов. По- рано днес той се срещна с железничарите в Горна Оряховица, за да им представи изготвения план за стабилизиране и развитие на железницата. По думите му Национална компания железопътна инфраструктура има да получава около 108 милиона лева от БДЖ.

  Дългът е от инфраструктурни такси, които дълги години не са плащани по обективни и субективни причини, каза Министър Папазов. Според него собственостите на БДЖ, които не са гаранция или запорирани ще започнат да се прехвърлят на другата компания. В случая обаче не става дума за прехвърляне от единия в другия джоб, коментира транспортният министър.

  Данаил Папазов отново подчерта, че съкращения няма да има, а бройката служители ще се редуцира по естествен път. Около 200- 300 души се пенсионират всяка година и на тяхно място няма да се назначават нови хора, добави той. Там, където се усеща липса на кадри ще се компенсира с компютъризация и електронна продажба на билети. Около 5% увеличание ще имат цените на билетите, но няма да е по-рано от Нова година, допълни министърът. Данаил Папазов коментира още, че са внесени всички документи за подновяване на лицензите на БДЖ и считайки се, че сертификатът им за безопасност е валиден пътнически и товарни превози продължават своята работа.

  Източник: Дарик Велико Търново • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...

 • Православен календар