GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  ЕТ "Звездица - 91"
     Автомобилни гуми, монтаж, демонтаж, баланс, вулканизация. Продажба на гуми - нови и втора употреба.
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 15/9/2013 4:21:44 (317 Прочетено:)

  Две пожарни и седем огнеборци овладяха огъня


  Топлоелектрическа централа горя в Горна Оряховица, съобщи Агенция "Фокус" по информация от Областно управление ''Пожарна безопасност и защита на населението'' – Велико Търново.

  Сигналът за пожара в ТЕЦ на ул."Княз Борис I" №29 е получен вчера в 23:55 часа. Огънят е унищожил 200м силов кабел и технологични съоръжения средно напрежение. Опушени са 500м2 стени.

  Пожарът е възникнал от късо електрическо съединение в силов кабел. Пожарникарите са успели да спасят сградата на подстанцията. С два противопожарни автомобила седем огнеборци от железничарския град са успели да овладеят и ликвидират огъня

  През изминалото денонощие пожарникарите са гасили 10 пожара в сухи треви и стърнища на територията на област Велико Търново.

  Източник: Sever.bg


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 9/9/2013 9:59:59 (139 Прочетено:)  Машинисти от Горна Оряховица поискаха работодателят им БДЖ да им плаща и за пътуването от една гара до друга при смяна на екипите. Те твърдят, че губят по 3-4 часа, защото екипите, които карат влаковете се сменят далеч от основната месторабота на железничарите.

  "Това е кражба на служебно време. Машинистите нямат право да работят повече от 12 часа. Реално обаче при смяна на екипите по гарите се губят средно по 3-4 часа само за половин денонощие. Това означава, че работодателят краде 240 часа месечно само от два влака, а от всеки служител по един цял работен ден", обяви вицепрезидентът на Първия частен синдикат Борислав Еленски. Той работи и като машинист в Горна Оряховица.

  Еленски пояснява, че дори и да впише времето за пътуване в пътния лист, началниците го поправяли. "От името на синдиката изпратихме писмо до министъра на транспорта Данаил Папазов, в което настояваме за проверка по случая. През последните години непрекъснато се говори за реформи в БДЖ, а реално се стигна до това хората да работят повече, а да им се плаща по-малко, което си е жива експлоатация", коментира Еленски.

  Той твърди, че от известно време липсват скоростомерни ленти, които би трябвало задължително да се прилагат към пътните листи. Заради липсата на пари за ремонт и нови машини железничарите работели в опасни локомотиви. Амортисьорите им били разбити, чистачките не работели, в кабините ставало течение.

  "Всеки път, като потегляме на път, се молим да не стане трагедия", казват железничари от Горна Оряховица.

  Източник: вестник Труд


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 8/9/2013 5:45:26 (90 Прочетено:)


  2290 лични карти на жители от Великотърновска област трябва да бъдат подменени до края на 2013 г., съобщават от Областната дирекция на МВР. По информация на полицията от началото на годината до момента в региона са издадени 10 104 лични карти, 5228 свидетелства за управление на МПС и 7081 международни паспорта.

  От МВР напомнят, че всеки български гражданин, който живее на територията на страната, е длъжен в срок до 30 дни след навършване на 14-годишна възраст да поиска издаването на лична карта. Документите за издаване на лична карта на непълнолетни лица се подават лично и в присъствието на родител, настойник или попечител, който получава готовия документ. При изтичане срока на валидност, изгубване, кражба, повреждане или унищожаване, личната карта трябва да бъде подменена в срок до 30 дни. Същото важи и когато е настъпила промяна на имената, единния граждански номер, гражданството, както и при съществени и трайни изменения на образа. В такива случаи трябва да се подменят всички лични документи, които гражданинът притежава. Изгубването или кражбата на такива документи трябва да се декларира в най-близкото звено на МВР или в дипломатическите мисии в чужбина в тридневен срок.

  В случай, че тези срокове не бъдат спазени, гражданите подлежат на глоба в размер от 20 до 150 лева. От 30 до 200 лева е санкцията за унищожаване или повреждане на личен документ. По данни на ОД на МВР до края на месец август 584 жители на областта не са си подменили в срок личните карти и ще бъдат глобени.

  Източник: Дарик Велико Търново


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 7/9/2013 4:06:13 (130 Прочетено:)


  С тържествен ритуал в Горна Оряховица бе отбелязана 128-та годишнина от Съединението на България. Националното знаме пред сградата на Общината бе издигнато от председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов и кмета инж. Добромир Добрев.

  „Не бива да забравяме и горнооряховската следа в това велико дело. Защото в навечерието на Съединението войниците, водени от майор Данаил Николаев, се заклеват в светия си дълг под знамето, развято за пръв път от горнооряховските въстаници през бунтовната 1876 г., каза в празничното си слово инж. Добромир Добрев. „С акта на Съединението на двете български държави - Княжество България и Източна Румелия, народът поема в ръцете си съдбините на Отечеството. От тогава насетне, в своя дълъг и труден самостоятелен път, България научава много политически уроци, но този, който не бива да забравя, е, че държавниците през онова време са били на висотата на своя народ.", подчерта градоначалникът. „Най-добрият начин да почетем Съединението на България е да положим повече усилия в името на това да сме единни пред изпитанията на нашето време. Нека го направим в името на един по-добър, по-достоен живот за нас и нашите деца", завърши инж. Добрев.

  На церемонията присъстваха общински съветници, ръководството на Община Горна Оряховица, представители на общинска администрация, на политически партии, обществени и неправителствени организации, граждани. Пред паметника на Георги Измирлиев бяха поднесени венци и цветя от името на народния представител Мирослав Петков, от председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от военно формирование 22 790, от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от политически партии, обществени организации и граждани. След тържествената част празникът продължи с концертна програма на състави при НЧ „Напредък-1869".

  Източник: Дарик Велико Търново


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 5/9/2013 7:20:20 (134 Прочетено:)

  Грандиозен благотворителен концерт „Да помогнем на Данчо” ще събере десетки горнооряховчани в летния театър тази вечер.

  В подкрепа на Данчо ще пеят цяла плеяда от изпълнители. На сцената ще звучат любими съвременни и ретро хитове. Горнооряховчани ще се забаляват заедно с Радо Шишарката и Сашка Васева. Ще се насладят на песните на Десислава и Маги Джанаварова. Големите гласове на българската естрада Петя Буюклиева и Стефка Берова също ще подадат ръка на Данчо. Играта и Лео ще разчупят атмосферата със забавни ритми. На сцената ще звучи и култовата песен „Съчки събирам” в изпълнение на Деян Неделчев - Икебаната.
  В благотворителната инициатива за пореден път ще се включат местните таланти от вокален състав „Нова музика” и  балет „Етна”. За сбъдването на мечтата на Данчо ще допринесат младите поп изпълнители Николай Манолов, Дамян Попов, Стелияна и Богомил Бонев.
  Тазвечершният  концерт е поредната благотворителна инициатива в подкрепа на 38- годишния Йордан Стефанов от Г. Оряховица. Данчо е прикован към инвалидна количка и за да проходи отново са необходими 20 000 евро за операция в Германия. Досега Йордан е преживял 4 операции на гръбначния стълб, но уви - безуспешни.
  Организаторите на концерта са ентусиасти от  горнооряховската група „С вяра в доброто”. Билетът струва 5 лв. При лошо време спектакълът ще бъде в спортната зала „Никола Петров”. Концертът започва в 19 ч. Всички, които искат да подадат ръка на Данчо и да се забавляват, не бива да го пропускат! За да събере пари за операцията си, Йордан Стефанов ниже мъниста и прави гривни заедно с дъщеричката и племенницата си. Това е третият концерт „Да помогнем  на Данчо” и засега в благотворителната му сметка има около 11 000 лева.

    Чети още... | Още 2108 байта | Коментари


 • На този ден ...

 •    1873
  В Горна Оряховица е роден Никола Петров - легендарен български състезател по борба.

 • Православен календар