GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  "Пътнически превози" АД
  "Пътнически превози" АД   Автобусни превози в страната и чужбина.
  Годишни технически прегледи на всички категории превозни средства.
  Сервиз.
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 6/8/2013 6:59:13 (263 Прочетено:)  От 23 до 25 август Горна Оряховица ще бъде домакин на V Международен фестивал на младежките аматьорски театри. Във форума ще вземат участие състави от Швеция, Унгария, Италия, Испания и България. Официалното откриване на Международния фестивал е насрочено за 24 август /събота/ от 15.00 ч. Всички спектакли ще се играят на сцената на НЧ „Напредък-1869”.

  Форумът се организира от МТ "Алтернатива" със съдействието на Община Горна Оряховица.

  Източник: RegNews


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 4/8/2013 18:07:19 (1230 Прочетено:)  Три лица, обявени за издирване, са установени от полицейски служители на територията на Великотърновска област.
  При извършване на проверка в дом в Лясковец е задържана 30-годишна жена с инициали Г.В. Тя е осъждана за кражби и документни престъпления. Издирва се по протоколно определение на Районния съд в София, с което й е наложено наказание "Лишаване от свобода" за срок от три месеца за извършена кражба.
  "Лишаване от свобода" за три месеца е наказанието, наложено от Великотърновският районен съд на Х.Д. на 19 години от Горна Оряховица в края на месец юли за проникване в чуждо жилище. Момчето било обявено за издирване във връзка с изтърпяване на присъдата. Х. Д. има няколко присъди за извършени кражби. Извършителят е  открит в жилище в Г. Оряховица.
  Двете лица са предадени за изтърпяване на присъдите им.
  Вчера във Велико Търново при рутинна проверка е установен мъж на 41 години от областния град. Той се издирвал от полицията в Хасково. Връчена му е призовка.

  Източник: Sever.bg


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 4/8/2013 6:07:01 (209 Прочетено:)  Горнооряховчанинът Мирослав Маринов е победител във фотоконкурс, организиран от сп. „Обекти”. Изданието е образователно и научно-популярно. Първото място на Мирослав Маринов в конкурса „Моят град, моето село, моята България” му донесе кадър от руините на храм „Св. Иван Предтеча” на остров „Св. Иван” край Созопол.

  Фотосът на горнооряховчанина бе класиран на първо място сред над 800 снимки, запечатали красиви места и не толкова известни кътчета от цялата страна. Една от основните цели на конкурса бе именно да се покаже, че образът на България е нещо повече от география и пъзел от туристически обекти.

  Източник: Община Горна Оряховица


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 4/8/2013 5:57:38 (97 Прочетено:)  Жътвата в Община Горна Оряховица приключи. Ожънати са всичките 57 139 дка с пшеница. Полученото зърно е 26 169 тона, при среден добив от декар 458 кг.

  Реколтата от ечемик е 5 086 тона. Зърното е получено от 11 828 дка при среден добив от декар 430 кг. Ожънати са и 200-та дка с ръж, а полученото зърно е 70 тона. Средният добив от декар е 350 кг.

  Добивът от рапица е 2 643 тона. Засетите площи с маслодайна култура бяха 8 810 дка, а средният добив от декар е 300 кг.

  Добивите тази година са по-ниски от миналогодишните. Качеството на зърното също е по-ниско, споделят арендатори.

  В Община Горна Оряховица има засети и 40 343 дка слънчоглед и 16 909 дка царевица.

  Източник: Дарик Велико Търново    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 3/8/2013 6:01:21 (203 Прочетено:)  Започва премахването на опасните тополи. На територията на Горна Оряховица те са общо 76. Най-много дървета са разположени в участъка от „Сортови семена” до Честово и по пътя към „Чуруковец”. Единични дървета ще бъдат премахнати и на ул. „Цар Освободител” в близост до бензиностанция ЕКО и на ул. „Първи май”.
  Всички дървета, които ще бъдат премахнати, са достигнали вече технологична зрелост и са опасни. Премахването им започва на 3 август /събота/, за да избегне големия автомобилен трафик, информира екологът на Общината Надя Даракчиева.
  Тополите ще бъдат премахнати от фирма „Теди ТД” ЕООД, която разполага с необходимата техника. Добитият дървен материал фирмата ще заплати на Общината, съгласно тарифа, приета от Общинския съвет.
  На мястото на отсечените тополи ще бъдат засадени нови дръвчета.

  Източник: RegNews • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...

 • Православен календар