GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  ЕТ "Звездица - 91"
     Автомобилни гуми, монтаж, демонтаж, баланс, вулканизация. Продажба на гуми - нови и втора употреба.
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 31/10/2013 8:09:46 (174 Прочетено:)  Община Г. Оряховица е готова за зимата. Това стана ясно днес по време на заседание на Областния съвет по сигурност към Областна администрация. На него бе представена подготовката на всички общини във Великотърновско за предстоящия зимен сезон.

  В Горна Оряховица е изграден щаб за координиране на спасителни и аварийно- възстановителни работи при усложнена зимна обстановка. Уличната мрежа на град Горна Оряховица ще се почиства от „Титан Клинър” ООД. В момента фирмата има в наличност 300 тона пясък и 200 тона сол, като при нужда ще направи допълнителна поръчка. Изготвен е план за снегопочистване на улиците, като те са разделени на 3 групи според степента им на важност. Почистващата фирма разполага с 1 пясъкоразпръсквач, 3 снегорина, 1 челен товарач, 1 лугоразпръсквач и 1 контейнеровоз с гребло. От „Титан Кликънр” ООД са заявили готовност при необходимост да наемат още техника.
  В община Лясковец също са осигурени необходимите инертни материали и техника за началото на зимния сезон. За зимно поддържане на републиканските пътища на територията на общината са доставени от Областното пътно управление необходимите количества пясък, сол и луга. Сключен е договор за снабдяване с газ на звената на бюджетна издръжка за отоплителния сезон и договор за доставяне на твърдо гориво за детските градини от селата.

  В готовност да се справят с възникването на сложни ситуации са и структурите на Областното управление „ПБЗН”, РЗИ, КАТ, ДАИ, Център за  спешна медицинска помощ и  ОПУ. Областният управител инж. Георги Рачев призова всички звена да работят с всички сили и средства за предотвратяване на тежки инциденти и предпазване на населението.

  Източник: RegNews.net


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 31/10/2013 7:59:18 (459 Прочетено:)


  Представители на Министерството на околната среда и водите, на Управляващия орган и Междинното звено към Оперативна програма „Околна сред" инспектираха изпълнението на проекта за изграждане на канализация и доизграждане на водопровод в горнооряховското село Първомайци. Експертите бяха придружени от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, ръководителя на проекта инж. Емил Томов, представители на строителната фирма и строителния надзор. Преди посещението на обекта, представителите на МОСВ проведоха кратка среща в Общината, на която присъстваха и председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов и заместник-кметът Деница Коева.

  При проверката бе констатирано, че графикът се изпълнява в срок, като са положени близо 32 000 м канализация и 2 500 м водопровод. Започнато е изграждането на преливника към помпена станция 2. Улиците с изградена канализация се подготвят за настъпването на зимния сезон като асфалтовата настилка, там където е била налична и е разрушена, ще се възстановява през пролетта.

  През месец октомври продължи дейността основно по ул. „Княз Александър Батенберг", като целта е да се спази срока за работа по второкласния републикански път II-53, който изтича в края на месеца. Продължи и паралелното полагане на тръби по общинския участък на същата улица в посока с. Самоводене.

  Източник: Дарик Велико Търново


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 30/10/2013 10:56:32 (1336 Прочетено:)  11-годишно момче пострада при пътен инцидент в Г. Оряховица. Вчера около 12.50 ч. на ул. ,,Христо Смирненски" лек автомобил Рено Лагуна, управляван от 26-годишен мъж, блъснал пресичащото пътното платно, на необозначено за целта място, момче от село Правда. Детето е настанено за лечение в горнооряховската болница с фрактура на ключица, без опасност за живота. Водачът е изпробван за алкохол, пробата е отрицателна, дал е кръв за химичен анализ. По случая в полицейското управление е започнато досъдебно производство.

  Източник: Дарик Велико Търново


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 30/10/2013 2:09:28 (185 Прочетено:)  Членовете на  Постоянната комисия по заетост към Областна администрация одобриха предложените 12 регионални програми от общините в областта. Според специалистите те са съвместими с посочените в Областната стратегия за развитие приоритети и допринасят за разрешаването на редица регионални и социални проблеми. Общата стойност  на  предложените регионални програми е 1 151 989, 96 лева,  от които   1 114 579, 96  лева е исканата субсидия  от държавния бюджет  и  37 410 лева е собствен принос на общините.  Заложените работни места в регионалните програми на всички общини са 353.

  Регионалната програма на Горна Оряховица предвижда извършването на дейности по  поддръжка и почистване  на гробищни паркове в  населенине места в общината. Предвижда се  осигуряване на 6-месечна заетост на 20  безработни на възраст над 50 г. и такива с ниска или без квалификация. Бюджетът на програмата е 55 хил. лв., като  3 хил. лв.  са общинско финансиране и 52 хил. лв. от държавния бюджет.

  В Лясковец искат да дадат „Шанс за децата и семействата в риск в община Лясковец”. Програмата  ще се реализира в партньорство с читалища  и училища на територията на общината  и  е насочена към  образователна подкрепа  и семейно консултиране  на деца и семейства в риск. Тя  предвижда  осигуряване на 6-месечна заетост на 10 безработни до 29 г. и неактивни хора, които искат да работят, включително и обезкуражени. Общата стойност на  програмата е 26 592, 40 лева,  от които 24 092,40 лв. от републиканския бюджет и 2 500 лв. - от  Общината.

  Програмата на община Велико Търново ще се реализира за срок от 12 месеца и  ще осигури заетост на 55 безработни над 50  г., както и на млади хора до 29 г., регистрирани в Бюрото по труда. Основна цел  на програмата е осигуряване на заетост и социално включване на безработни лица в дейности по  осигуряване на охрана и безопасна среда за деца и възрастни в 53 обекта (училища, детски ясли и градини и специализирани институции за деца и възрастни) на територията на  12 населени места във Великотърновско. Охраняването ще се извършва според предписанията на органите на МВР. Необходимите средства за реализация са 284 765 лева,  като 3 850 лева  е  общинското финансиране, а от държавния бюджет 280 915, 80 лева.


  Програмата на община Павликени за „Поддържане на чистотата – основен приоритет за запазване на екологичното равновесие в община Павликени”   предвижда  заетост на 90  безработни лица за срок от 6 месеца. В Стражица програмата  е разработена съобразно приоритетите на общината и предвижда дейности по почистване, облагородяване  и поддържане на общински гробищни паркове в 17  населени места. В община Свищов залагат на „Поддръжка на паркове и територии за обществено ползване в  Свищов”.  Общата  продължителност на програмата  е  9  месеца   и предвижда  наемането на 20 безработни, които ще  извършват дейности по подобряване на градската среда  и естетическия облик на културни паметници  - поддръжка,  текущи ремонтни дейности  и озеленяване.  

  В община Полски Тръмбеш са предложили две регионални програми. Първата  предвижда  осигуряване  6-месечна  заетост и социална  интеграция на 14 безработни  над 50 г. и до 29 г. с подгрупа до 24 г. по поддържане хигиената  на  обществени обекти (басейните  в местността „Ловен парк” и лечебни минерални бани в град Полски Тръмбеш). Втората  Регионална програма е за осигуряване  на годишна  заетост на 4 безработни лица над 50 г. и до 29 год. с подгрупа до 24 год., които ще изпълняват дейности по организиране на пропускателния режим  в заведения за социални услуги на територията на община Полски Тръмбеш ( ЦДГ гр. П. Тръмбеш, ЦДГ с. П. Каравелово, ЦДГ с. Раданово и Комплекс за соц. услуги – гр. П. Тръмбеш).

  Депозираната регионална програма в община Златарица предвижда   разкриване на 40 работни места за 6 месеца за безработни младежи до 29 г. с подгрупа до 24 г.  и  такива с ниска или без квалификация.  „Поддръжка на спортни терени и съоръжения, детски площадки и гробищни паркове” е програмата в община Елена. „Да направим Община Сухиндол по-чиста” e предложението на община Сухиндол.

  Депозираните от десетте общини  на територията на областта регонални програми ще бъдат изпратени в Министерство на труда и социалната политика за включване  в Националния план за действие по заетостта  през 2014 г.

  Източник: RegNews.net


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 28/10/2013 21:50:27 (154 Прочетено:)


  Овен уби 61-годишната си стопанка, съобщиха от полицията във Велико Търново.

  Изпратеният полицейски екип е заварил тялото на мъртвата жена зад къщата й в село Баевци, Община Елена.

  Сигналът за инцидента е подала вчера около 13:30 часа друга жена от селото.

  По тялото и главата на жертвата са открити следи от множество удари. По случая в полицейското управление в Елена е заведена преписка.

  Източник: вестник "24 часа" • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...