GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  "Автостил-2012" ООД
  "Автостил-2012" ООД   Магазин за авточасти "Автостил-2012" - точно пред централата на Енерго-Про, на изхода на Горна Оряховица към с. Първомайци
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 17/10/2013 16:58:53 (214 Прочетено:)  Има заявен интерес от оператори за интермодалните терминали, съобщи транспортният министър Данаил Папазов пред журналисти след заседание на транспортната парламентарна комисия в сряда.

  "Говорили сме с холандски фирми, които имат интерес към изработване на интермодален терминал в Горна Оряховица. Имаме други, които проявяват интерес за Русе. За Варна интересът е огромен за терминала, който ще е в Максуда. Моето мнение за там е, че трябва по-скоро държавата да инвестира", каза Папазов, цитиран от агенция "Фокус”.

  Министърът заяви, че интермодалните терминали могат да се финансират и чрез публично-частно партньорство – държавата да осигури началната инфраструктура и да се намери оператор, който да извършва дейност на тези терминали. По думите на Папазов на Министерския съвет е предложена методика за терминала във Варна и ако тя бъде осъществена, няма да има нужда от външни инвестиции.

  "Има румънски интерес на частен инвеститор за строеж на автомобилен мост Оряхово – Бекет. Досега нищо конкретно не съм видял, всичко е в сферата на идея. Ще разговарям с румънския министър”, каза още транспортният министър.

  Източник: mediapool.bg

  *Проверка на GORNA.INFO какво е интермодален терминал показа, че под това понятие  се разбира голям център за товарни превози, служещ за прехвърляне на товари  (предимно в контейнери) между различни видове транспорт - железопътен, шосеен, въздушен.
  Да припомним, че до края на 80-те в района на летището функционираше товарна гара Честово. В момента на терена има разположена площадка за вторични суровини.


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 16/10/2013 8:08:21 (132 Прочетено:)  Първата по рода си за България демонстрационна група по таекуондо ще бъде сформирана в Горна Оряховица. Идеята е съвместна на старши треньора и председател на горнооряховския клуб „Хемус” Румен Димитров и ръководството на читалище „Напредък 1869”, като кастингите вече текат.
   
  За групата се подбират деца на възраст между 8 и 12 г., които не са състезатели на други клубове. Поставяме това ограничение, за да не се стига до конфронтация с колеги, а и за да привлечем нови лица, обясни Димитров.

  Групата няма да е с изцяло спортна насоченост, т. е. включените в нея деца няма да участват в състезания. Освен треньорът по таекуондо, с тях ще работи хореограф. Така изпълненията им ще съчетават елементи на бойното изкуство, различни стилове танци, акробатика и пр. Те ще бъдат представяни на събития както на местно ниво, така и на национално.

  Всяко дете, което проявява интерес, може да отиде на кастинг до 15 ноември. Дотогава подборът се провежда всеки вторник и четвъртък в интервала между 15 и 16 ч. в малката зала на читалището.

  Източник: RegNews.net


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 16/10/2013 8:01:14 (158 Прочетено:)

  Добрите хора, които подават ръка, не свършват


  200 лева и фурна за готвене ще получат 13-годишните близнаци Христо и Йоан от Горна Оряховица. Ангажимент към тях са поели младите активисти от "С вяра в доброто". Парите са дарени от млад компютърен програмист, а фурната е от млада дама. И двамата са пожелали да останат анонимни, уточниха от сдружението и допълниха, че се е намерил и човек, който е дал 100 лева за закупуване на пералня втора употреба.

  Само за ден, след като разбрали за трудното положение на момчетата, активистите от сдружението събрали 54 лева. С парите закупили на момчетата анцузи, а с остатъка - ученически пособия.

  Драмата на момчетата започва почти след раждането им. Майката страда от психични отклонения и не може да се грижи за децата си. Баба им прави и невъзможното, но си ги прибира от Гърция, където са били с майка си и до края на живота си /преди броени дни/ възрастната жена е правела и невъзможното, за да могат децата да се чувстват и растат нормално, да усещат обич, топлина и закрила.

  След смъртта на бабата грижата за Йоан и Христо поема тяхната леля, сестра на майка им, която живее в Нова Върбовка. По информация на младежите от сдружението жената, която е ветеринарен лекар, е съгласна да се грижи за племенниците си и вече се е преместила в Горна Оряховица. За майката ще се направи опит да й бъде осигурено лечение.

  За близнаците в грижите помага и треньорът им по борба Николай Ганев. Той също е взел присърце живота и бъдещето на момчетата и в разговор с кмета Добромир Добрев е получил уверение, че и Общината ще помогне на децата.

  Желанието и на институциите, и на сдружението "С вяра в доброто", е животът на Христо и Йоан да не пропадне, въпреки трудностите и душевните болки, които преживяват в ранната си младост. Вече не един и двама са подали ръка на момчетата и целта на всички е те да водят нормален живот, като повечето си връстници.

  Всеки, който иска да помогне да близнаците, може да потърси посредничеството на "Социално подпомагане” и "Закрила на детето” в Г. Оряховица.

  Източник: Sever.bg

    Чети още... | Още 3346 байта | Коментари

    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 14/10/2013 8:54:58 (999 Прочетено:)


  снимката е илюстративна

  41-годишна клошарка скита по улиците на Лясковец, сее зарази и дори напада хора. След жалби на потърпевши, кметът Ивелина Гецова подала сигнал до Районната прокуратура в Горна Оряховица. Проверка установила, че безпризорната Виолета Сашева е опасна и се нуждае от спешно лечение.

  Неотдавна скитницата нападнала Стефка Стойкова и я ударила по главата с камък. Малко след това Сашева отишла в кабинета на д-р Божидар Стоянов и казала, че я болят краката. Лекарят едва успял да отлепи ботушите и установил, че ходилата на клошарката са целите в рани. От язвите излизали бели червеи.

  “Медикът  направил превръзка, купили и чехли и  поръчал след няколко дни да отиде за смяна на превръзката. Сашева обаче така и не се появила”, разказват работили по случая.

  Скитницата всеки ден се напивала, като просела пари от минувачи и с тях си купувала чист спирт от аптеките. Обвинителите апелират пред съда да бъде постановено задължително освидетелстване и лечение на Сашева.

  Източник:  вестник Труд

   


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 14/10/2013 8:00:33 (145 Прочетено:)


  Продуктите от първи транш по програмата за разпределение на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз в община Горна Оряховица ще се раздават от 14 октомври /понеделник/ до 31 октомври /четвъртък/.

  Правоимащите от Горна Оряховица могат да получат хранителните продукти от Клуба на БЧК на ул. "Янко Боянов” №2 от 9.00 до 13.00 ч. всеки делничен ден. Помощите за нуждаещите от селищата на общината ще бъдат транспортирани до съответното населено място и ще се раздават там.

  За шеста поредна година Българският Червен кръст ще раздава хранителни продукти на уязвими граждани по програмата "Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС". Тя се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и се прилага от Държавен фонд "Земеделие”. При осъществяването й участват местните власти и Българската агенция за безопасност на храните .

  През първия транш всеки бенефициент, включен в програмата, ще получи срещу подпис и документ за самоличност общо 25, 150 кг от 10 вида хранителни продукти: ориз – 3 кг; брашно – 4 кг; захар – 5 кг; олио – 5 л; зрял фасул – 1 кг; леща – 2 кг; конфитюр – 2 кг; пчелен мед – 1,5 кг; вафли – 0,900 кг; картофено пюре – 0,750 кг.

  Всички списъци на правоимащите лица са изготвени от Агенцията за социално подпомагане, а предоставянето на продуктите ще се извършва от щатни служители и доброволци на Българския Червен кръст Велико Търново.

  Източник: Sever.bg • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...