GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  Хотел ЕНИГМА
  Хотел ЕНИГМА   Семеен хотел Енигма * * Ви очаква !
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 29/8/2013 16:58:26 (122 Прочетено:)  Във връзка с получен сигнал на 28.08.2013 г. в 10.00 часа за умряла риба в р. Янтра при бента преди Царевец, експерти на РИОСВ, съвместно с Регионалната лаборатория – Велико Търново при ИАОС, незабавно извършиха проверка на място.
  При огледа на реката в участъка от моста за ЖП гарата до бента преди Царевец се установи наличие на отделни екземпляри риби от различни видове и размери.

  Направените измервания показаха ниско съдържание на разтворен кислород във водата и нормални стойности на показателя рН. Не се установи химическо замърсяване на водата от промишлени източници и вероятната причина за замора е изтичането на непречистени отпадъчни води през преливника на градския колектор „Мармарлийско дере“ в района на южния пътен възел след проливния дъжд вечерта на 27.08.2013 г. Постъпването на голямо количество органика в реката в този участък води до бързо изчерпване на разтворения кислород и е предпоставка за измиране на рибата.

  По същата причина и  в същия участък на реката беше констатираният замор на риба на 31.07.2013 г. След предварителен технически оглед и инспекция на канализационните съоръжения, специалистите на „ВиК Йовковци“ ООД са констатирали затлачване на аварийна шахта, след преливник на колектор „Мармарлийско дере", като най-вероятната причина за това са строителните дейности по водния цикъл на град Велико Търново. В момента „ВиК Йовковци" ООД, гр. Велико Търново е в процес на сключване на договор със специализирана фирма, която да извърши почистване на затлачените тръби и съоръжения, в резултат на което градския колектор към Градската пречиствателна станция за отпадъчни води ще бъде отпушен и изтичането на непречистени отпадъчни води в р. Янтра при пиково натоварване на канализацията и при дъжд ще бъде преустановено.

  Източник: RegNews.net


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 27/8/2013 6:55:19 (171 Прочетено:)

  В телефонната измама бил замесен и „племенникът“ на жертвата  Неизвестен извършител се обадил на домашния телефон на 82-годишен мъж от свищовското село Червена, представил се за племенника му и му казал, че трябва да получи вместо него пакет с документи. Необходимо било да заплати за тях, а същата вечер той щял да отиде в дома му и да си ги вземе.

  Измамникът оставя телефон за връзка с "Жоро", с когото жертвата се уговаря за получаването на пратката.

  Двамата измамници пристигат в селото с лек автомобил. 82-годишният мъж предава 2500 лева на пътника, а в замяна получава жълта полиетиленова чанта, в която има пакет опакован в кафяво тиксо, пълен – както по-късно установил потърпевшият, с вафли.

  В РУП Свищов е образувано досъдебно производство за извършена измама.

  Източник: Sever.bg


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 26/8/2013 16:53:17 (127 Прочетено:)  Кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев дискутира проблема с младежката безработица с млади хора от Италия, Испания, Швеция, Унгария и България. Младежите са участници в международна среща по проект “С изкуството срещу безработицата”, чийто домакин от 23 август до 2 септември е Горна Оряховица. Проектът се реализира от горнооряховското Сдружение “Младежка толерантност” с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център “Европейски младежки програми и инициативи”.

  Инж. Добрев подчерта, че младите хора трябва да инвестират в себе си и образованието си, за да намерят успешна личностна изява след това. Ценя мнението и хъса, с който работят младите хора, затова и в много случаи аз и моят екип се допитваме до тях. На тези срещи се изказват интересни, понякога и нестандартни идеи, но винаги има какво да се научи. Младите хора са искрени, съзнанието им още не е обременено от ежедневните битовизми. Желанието им е да направят и своя град по-добро място за живеене, учене, творчество и да се чувстват реализирани, каза пред ръководителите на международните рупи инж. Добрев.

  Източник: в-к Янтра Днес


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 21/8/2013 17:45:58 (193 Прочетено:)

  Измамили баба с 1000 лева

  Двама извършители на телефонна измама са задържани в РУП Горна Оряховица.

  Неприятната история за 73-годишна жителка на с. Межден, община Дулово започнала на 29 май т.г. с обаждане на непознато лице по мобилния й телефон. Той й казал, че носи колет от неин внук от Германия, за който трябва да заплати сумата от 1000 лева.

  Измамникът накарал жената да отиде до горнооряховското село Драганово, където мъж от ромски произход й предал пратката и взел сумата от 1000 лева.

  Потърпевшата сигнализирала в РУП Горна Оряховица едва на 2 юли.

  Криминалисти от РУП Горна Оряховица установяват, че извършители на измамата са В.И. на 34 години, осъждан за кражби и противозаконно отнемане на МПС, и Д.И. на 24 години, осъждан за измами и управление на МПС без СУМПС.

  Преписката е присъединена към досъдебно производство водено в РУП Горна Оряховица за същото престъпление. Измамниците от с. Камен са привлечени в качеството на обвиняеми за извършената измама. В.И. е с наложена мярка "Задържане под стража”, а на Д.И. е наложена мярка "Подписка”.

  Източник: Sever.bg


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 16/8/2013 17:56:38 (151 Прочетено:)

  След година в селото ще има 100% прокарана канализационна мрежа


  Над 20 км тръби от новата ВиК система в Първомайци вече са положени, съобщава в-к "Борба". До 9 април 2014 г., когато по план приключва проектът, трябва да бъдат изградени 43 километра канали и 6 километра водопроводи.

  Изграждането върви в срок, а разкопаните участъци ще бъдат възстановени. Предстои най-трудния етап – прокарването на канализацията на 10 м под коритото на река Янтра.

  По думите на кмета има предвидени средства за възстановяване на ремонтираните участъци, но, както са отпуснати пари за Велико Търново, където също се реализира воден проект, така и Първомайци като едно от големите села в областта, може да разчита впоследствие на допълнително финансиране за преасфалтиране от държавния бюджет.

  Новата система ще направи селото с една от най-модерните системи за водоснабдяване и отвеждане на отпадъчни води у нас, с каквато не могат да се похвалят доста областни центрове и даже София, е коментарът на специалистите. По думите им в Първомайци ще бъде прокарана на 100% ВиК мрежа, каквато няма дори и в столицата.

  В момента водоснабдяването се осъществява от хидровъзел "Йовковци”, като около 90% от мрежата е построена и въведена в експлоатация.

  Европроектът, по който се реализира водната система в селото, се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от бюджета на България по Оперативна програма "Околна среда” и е на стойност 12,7 млн лева.

  Източник: в-к Борба • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...

 • Православен календар