GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  Хотел ЕНИГМА
  Хотел ЕНИГМА   Семеен хотел Енигма * * Ви очаква !
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 12/11/2013 9:46:20 (643 Прочетено:)
  Обществен съвет се захваща със съживяването на международното летище в Горна Оряховица. В организацията влизат над 30 експерти и представители на различни институции. Първият проблем, с който се заемат членовете му, е бъдещето на аеродрума, който от години не развива активна дейност, а е един от стратегическите обекти в региона и от дейността му зависи икономическия подем на областта.

  Преди 4 години аеропортът бе предложен на концесия, но така и не се явиха мераклии да го стопанисват и развиват. Първото заседание на съвета е насрочено за 19 ноември. Тогава ще бъде изслушан доклад на шефа на летището инж. Петър Петров за финансовото и техническото състояние на обекта. Ще бъде изготвена концепция. Становището от заседанието ще бъде представено на съответните министерства за предприемане на конкретни мерки и действия, обясниха от областната управа в старата столица. Според запознати с неволите на горнооряховския аеродрум, за да се привлекат концесионери, ще е необходимо да се облекчат условията, заложени в концесията, които са били доста завишени.

  Източник: вестник Труд


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 9/11/2013 13:16:36 (244 Прочетено:)  241 деца на възраст от шест до девет години във Великотърновско се включиха в националаната кампания за силанизация на детските зъби.

  Това информира д-р Цветосавка Тихова – регионален координатор по програмата. Тя припомни, че проектът се реализира вече трета година по два месеца през есента. Желаещите родители на малчугани от споменатата възрастова група могат да се възползват от предлаганата безплатна процедура за децата си до 20 ноември.

  "Силанизират се първите поникнали постоянни зъби. Манипулацията е безболезнена, не се работи с машина. Полезна е, защото предпазва здравите зъбчета от разваляне чрез силанизирането им", коментира д-р Тихова и допълни, че стоматологът наблюдава детето през шест месеца. Ако нещо от силанта се е отмило, се добавя.  

  Процедурата се прави по принцип на деца от пет до девeт години, защото тогава изникват първите постоянни зъби. Силанизирането е ефикасно, тъй като тогава емайлът още не е узрял. Манипулацията го предпазва от развитие на кариес.

  Прилагането на националната програма за силанизиране на детските зъби е наложително поради високата заболеваемост у нас от зъбен кариес. В ранна възраст малчуганите вече имат по пет-шест развалени зъбчета.

  Силанизиране на детски зъби правят в кабинетите си във Велико Търново д-р Тихова, д-р Сиракова д-р Бакалова, д-р Попов, д-р Илински и д-р Войчева.

  Източник: Sever.bg


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 8/11/2013 16:10:06 (587 Прочетено:)


  Мотоклуб "Архангелите” в Горна Оряховица организира поход до хижа "Божур” на 9 ноември /събота/.

  Желаещите да се включат в инициативата трябва да се съберат в 11 часа пред паметника на Никола Петров в едноименния парк, където ще поднесат цветя.

  Оттам ще се придвижат по ул. "Св. Княз Борис І” до центъра на града. Мотористите ще поднесат цветя пред паметника на Георги Измирлиев, след което ще се отправят към хижа "Божур”. От пл. "Георги Измирлиев” те ще преминат по ул. "Цар Освободител”, ул. "Младост”, ул. "Хр. Смирненски” и ул. "Мано Тодоров”.  Източник: Sever.bg


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 8/11/2013 16:04:39 (472 Прочетено:)

  Граждани искат да се огласяват имената на убийците на пътя

  ПРИЯТЕЛИ И КОЛЕГИ НА 35-ГОДИШНИЯ КАЛИН СТЕФАНОВ, КОЙТО ПОСТРАДА ЗАЕДНО СЪС СЪПРУГАТА И 3-ГОДИШНАТА ИМ ДЪЩЕРЯ ПРИ ТЕЖКА КАТАСТРОФА, стартираха акция в помощ на семейството. Инцидентът стана сутринта на 3 ноември – неделя, на пътя между Горна Оряховица и Козаревец. Лек автомобил „Мерцедес“, движещ се в посока към железничарския град, управляван от 29-годишен мъж, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска странично в идващия срещу него лек автомобил „Рено“. След сблъсъка се врязва челно в друга кола, в която пътува семейството.
  При катастрофата шофьорът на немското возило се отървава със счупен пръст, а семейството на Калин е настанено в търновската болница с тежки наранявания и фрактури, като най-тежко е пострадало детето. Майката е със счупен прешлен на гръбначния стълб и е настанена за лечение в неврохирургията на търновската болница. Вчера сутринта бащата Калин Стефанов е откаран в травматологията на „Пирогов“, където предстои да му бъдат направени няколко тежки операции заради множеството фрактури. Състоянието на малката Доника остава много тежко, детето е със съчетана черепно-мозъчна травма, фрактура на крайниците и остава с опасност за живота, обясни д-р Сибила Маринова от Отделението по реанимация и анестезиология в МОБАЛ.
  Веднага след инцидента колегите на Калин, който е кредитен инспектор в клон на ДСК в Горна Оряховица, започнаха акция за набирането на средства, нужни за лечението на пострадалото семейство.
  Вчера само за няколко часа в групата “Добре дошли в Горна Оряховица” във Фейсбук десетки граждани се отзоваха на зова за помощ на Банка ДСК, в която работи бащата Калин, за кръводаряване. Хората безвъзмездно предлагаха кръвта си или искаха да помогнат в случай на нужда с пари за лечение на пострадалото при пътния инцидент семейство. Парите ще са необходими за поставянето на импланти на 35-годишния мъж заради фрактурите, които обаче не се поемат от Здравната каса. Колегите на младия мъж призовават хората да дарят кръв в центъра за кръводаряване в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново на името на Калин Радков Стефанов. А паричните средства се събират по сметка BG07STSA93000019696105 с титуляр Радко Стефанов Рашев, който е баща на Калин.
  Жители на Горна Оряховица започват подписка с искане да се огласяват имената на шофьорите убийци. След приключването й подписката ще бъде предадена на директора на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.
  “Искаме от полицията да спре да прикрива убийците на пътя. Искаме при всяка по-тежка катастрофа с ранени и загинали имената и снимката на виновния да бъдат огласявани официално от МВР и да бъдат помествани в медиите, за да ги видят всички. Съдът също да престане да гледа със снизхождение на убийците на волана. Да не се отърват с разни измислени условни присъди, а за убийство на пътя да се дава присъда като за предумишлено убийство – от 15 години до живот. И книжката им да се отнема за същия период”, настояват жителите на железничарския град.

  В. ВАЛЕНТИНОВА
  И. ГЕОРГИЕВ

  Източник: вестник Борба


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 7/11/2013 9:38:41 (238 Прочетено:)


  Над 60 дръвчета червен американски дъб бяха засадени по ул. "Св. Княз Борис І" в град Горна Оряховица. Там бяха премахнати 40 опасни тополи. Над 10 дръвчета също червен американски дъб ще бъдат засадени в зелената площ между паркинга през летния театър и ул. "Васил Априлов”. Младите дъбчета са предоставени безвъзмездно от Държавно горско стопанство Горна Оряховица.

  20 брези ще бъдат засадени около главната алея на парк "Никола Петров”.

  С над 100 дръвчета ще се обогати Горна Оряховица в рамките на есенното залесяване на града. То се извършва от работниците на Общинско предприятие "Пътно поддържане, инфраструктура и озеленяване”.

  През октомври бяха засадени 15 млади фиданки, които са от екзотични видове. 4 брези от пешеходната зона в централната градска част бяха премахнати. На тяхно място са засадени японски вишни-канзай. Така цялата алея се оформя с тези дървета.

  Пет фиданки червенолистна слива бяха засадени на мястото на премахнатите брези по ул. "Георги Измирлиев”. На ул. "Мано Тодоров” в района близо до Стадион "Локомотив” са засадени 6 фиданки кълбовидна акация.

  Приключи и есенното зацветяване в града. Близо 900 кв. м. цветни фигури вече са оформени с есенно-зимни видове цветя-паричка, теменужка, селене.

  Източник: Sever.bg • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...