GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  Корина Турс
  Корина Турс   Почивки, круизи, екзотични дестинации, екскурзии в страната и чужбина, самолетни билети и хотелско настаняване. Бутикови, морски, планински и СПА хотели. Супер евтин роуминг с мобилни карти СИМпатик !
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 18/6/2013 18:11:38 (122 Прочетено:)

  Източник: Янтра Днес


  Иван Драгостинов

  Нормално е хората да излязат отново на протести, защото аз не смятам, че са изпълнени техните искания. Нищо не се промени след първата вълна на недоволство. Не ме вълнува дали правителството ще се задържи, или не, важно е ние, българите, да живеем по-добре, а не с 300 лева като психолог да не успявам да си платя сметките.

   


  Ружка Михайлова

  Трябва да си отидат всички стари политици, които вече много се облажиха от властта и не мислят за сънародниците си. Трябва да дойдат държавници, това ни липсва. Атанас Буров е казал, че който не може да работи, става политик. Защо младите хора трябва да напускат страната? Нека те поемат ръководството на държавата.

   


  Мартина Найденова

  Дано да продължат протестите. Не знам как ще се развият събитията, надявам се да е към по-добро. Едва ли вече някой има достатъчно нерви да изтърпи ниските заплати, натиска на банките и монополистите. Абсурдно е да работиш за 500 лева и да изплащаш по 700 лв. за апартамент. Искам да се върши работа, не ме интересува кой ще управлява.

   


  Димитър Димитров

  Хората не са доволни от управлението и това, че БСП се съюзи с ДПС, дано обаче се окаже добре за България. И политиците да направят така, че да заживеем по-добре – бизнесът да тръгне напред и да изкараме зимата. Според мен сегашният кабинет ще успее да завърши мандата си.

   


  Красен Тенев

  Не следя новините и не знам какво ще се случи в България, но искам това правителство да падне. Не ми харесва. Старото беше по-добро.

   


  Диана Станева

  Съвсем хаотични са протестите в страната, народът не вярва на никого. Настроенията сред хората са много тъжни. България е разделена на две, едната половина отрича другата. Създадоха се нови партии, но те не успяха да направят нищо на изборите, защо стана така, не ми е ясно. Важно е в този тежък момент да не стигаме до гражданска война, да мислим за себе си и България.


  Асен Рибаров

  Нещата могат да се оправят само с нови избори, които се говори, че ще са през месец май следващата година. Сегашното правителство ще се задържи до тогава. Аз продавам балони, бизнесът никак не върви. Дано успеем да опазим балона на държавата да не се спука, че тогава ще стане страшно.

   

  Весела КЪНЧЕВА, сн. Даниел ЙОРДАНОВ


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 18/6/2013 12:03:33 (105 Прочетено:)  Летният театър в Горна Оряховица бе препълнен от публика, дошла да уважи Годишния концерт на съставите от НЧ „Братя Грънчарови 2002” снощи. В края на концерта пък сцената се оказа тясна да побере всички изпълнители на Читалището.

  Спектакълът „Пазя България скъпа и свята” даде възможност за изява на всички – от 3-4 годишните малчугани, тепърва прохождащи в хороводните стъпки, до големите майстори от представителния ФА „Сидер войвода”. На сцената имаше и балет, и таекуондо, Гласът на България Стелияна Христова също представи някои от новите си песни и предизвика буря от емоции с изпълнението на „Притури се планината”, облечена в народна носия. Концертът на съставите на НЧ "Братя Грънчарови 2002" уважиха кметът инж. Добромир Добрев и директорът на дирекция "Хуманитарни дейности и международни връзки" Милена Николова.

  Годишният концерт е втората изява на НЧ „Братя Грънчарови” в празничната им десетдневка, която започна в събота с Четвъртия фестивал за клубове и групи за народни танци „Фолклорна броеница”. Близо 200 любители на фолклорните ритми се надиграваха на сцената на Летния театър.

  С пъстро дефиле по пл. „Георги Измирлиев” тази вечер в Горна Оряховица стартира ІХ-тия Международен фолклорен фестивал „Раховче”. Дефилето на съставите, участници във форума ще започне в 18.00 ч. и ще премине по пешеходната зона в центъра на града. Официалното откриване е насрочено за 20.00 ч. на сцената на Летния театър. В ІХ-то издание на фестивала участие ще вземат състави от Румъния, Молдова, Гамбия, Грузия и България. Ден по-късно-на 19 юни /сряда/ стартира и ХІ-тия Детски фестивал на изкуствата „Раховче”.

  От 19 до 22 юни всяка вечер от 18.00 ч. на открита сцена пред ГХГ „Недялко Каранешев” горнооряховчани ще могат да наблюдават концерти на различни състави, участници във фестивалите. От 19.00 ч. фестивалните вечери ще продължават на сцената на Летния театър. Гала концертът на участниците в двата фестивала ще се състои на 22 юни /събота/ от 19.00 ч.

  Източник: Община Горна Оряховица


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 18/6/2013 11:50:20 (95 Прочетено:)  С огромна торта, много приятели, конфети, подаръци и готино парти  обичаната и добре позната на горнооряховчани „Тиролиа” снощи отпразнува своя 20- рожден ден.

  Празника на известното заведение уважиха десетки  приятели и верни клиенти. Още от далеч се усещаше, че вечерта на 17 юни е специална за кафе „Тиролиа”, и домакините - семейство Стоянови.

  Рождениците бяха помислили за всичко така, че да направят юбилея незбравим. Домакините  посрещнаха гостите в очарователна  атмосфера. Всичко бе  подредено красив и изискан стил - балони, свещи, оригинални дизайнерски решения, кулинарни изненади и любими питиета. Гостите бяха посрещани с  празнични факли.

  Стилната атмосфера допълни солово изпълнение на цигулка. Облечена, в изискан тоалет,  чаровната собственичка на заведението Василена Стоянова, посрещаше с усмивка и чаша вино всички  приятели на „Тиролиа”, а те я обсипваха с букети и подаръци.Гостите уважиха идеята на Василена и всички спазиха дрескода й - бял тоалет.За Василена белият цвят е символ на ново, светло начало.

   Вечерта продължи с наздравици, пожелания,  хубава музика, приятни емоции... И на рожден ден, като на рожден ден. Не липсваше и торта -  красива и оригинална,  специално измайсторена за повода от фирма „Жанета” гарнирана фойерверки.
  Домакините-рожденици благодариха на всички присъстващи за това, че уважиха този важен за тях момент. Развълнувано Василена Стоянова си пожела никога да не се разделя с приятелите си, които са и част от най- верните клиенти на „Тиролиа”. „С повечето гости  сме се запознали именно тук и това са настина едни истински и трайни приятелства. Радвам се, че се събрахме, дано винаги да е така.  Горда съм с родителите си. Благодарение на техния труд и упоритост, „Тиролиа” вече две десетилетия е на пазара, предлага качество и добро обслужване. Пожелавам си да  продължим традицията и занапред да организираме празниците на хората,  такива, каквито ги виждат в техните мечти”, заяви Василена.

  Майка й  Женя Стоянова също не скри радостта си  от това, че може да сподели   20-тия рожден ден на „Тиролиа” с толкова много приятели. „ Щастливи сме и се гордеем, че 20 години с общи усилия и с вашето уважение да посещавате нашето заведение, тази вечер сме тук заедно с вас. Благодарна съм на Вася, че съумя да продължи това, което ние с баща й Енчо  започнахме. Горда съм и от голямата си дъщеря, която също е с нас тази вечер.” След тези думи и „Наздраве!” беше дадено начало и на кулминацията на юбилея – празничните илюминации и фойерверки..
  Рожденият ден на “Тиролиа” продължи до ранните часове.

  Източник: RegNews


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 16/6/2013 16:14:34 (121 Прочетено:)  Длъжности за резервисти във Военно формирование 26340-София, които да се заемат от български граждани чрез провеждане на конкурс, обяви със своя заповед министърът на отбраната. Срокът за подаване на документи е до 09.08.2013 г., като те се приемат в Областен военен отдел Велико Търново и офиса за военен отчет в Община Горна Оряховица.

  Кандидатите трябва да са пълнолетни и само с българско гражданство, да са годни и психологически пригодни за служба в доброволния резерв, да притежават образование, съответстващо на изискванията на длъжността, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер, да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание „уволнение“, да не са навършили пределна възраст за служба в доброволния резерв.

  Справки могат да бъдат правени на телефон 062 / 62-04-00, както и на 0618 / 6-09-95 в понеделник, сряда и петък.

  Източник: Биляна Милчева,regnews.net


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 15/6/2013 16:11:49 (208 Прочетено:)

  Бърза обиколка на щандовете и павилиони за продажба на вестници показа, че от определени издания почти цели партиди са останали непродадени.
  Гара Горна Оряховица, 18:00 ч. : На запитването "Има ли Телеграф?" продавачката ентусиазирано извиква "Да, разбира се, много бройки" и веднага подава един вестник. Купчинките от "Телеграф", "Монитор" и "Уикенд" наистина изглеждат недокоснати, необичайно за късния час. Когато разбра, че няма да купя, разочаровано го прибира.

  МаксМарк, 18:30 : Тук "Монитор" и "Телеграф" за се попродали, но купчината с "Преса" изглежда така, както обикновено е рано сутрин. Над логото на вестника - анонс на интервю на Пеевски, взето от Валерия Велева - "Никой не може да ме купи!", казва с разбираемо финансово самочувствие. "Доста бройки са останали?" - посочвам. "Няма лошо, тъкмо и закъснелите клиенти ще си купят." - усмихва се сконфузено момичето зад щанда за вестници и ядки.

  Малкият МаксМарк, около 19:00 : В най-работническата част на квартал Пролет като цяло непродадените вестници са малко. Най -фрапиращо е изостанал "Уикенд", който принципно свършва още в петък. А е доволно пикантен. До анонс на статия от Волен Сидеров "Бойколизачи, приберете езиците - чака ви пости!" се мъдри гнусничък колаж - главата на Бойко Борисов е "пришита" върху тялото на надупен гей модел. Как ли са се притеснили възрастните хорица, незапознати с чудесата на PhotoShop... Сигурно са си помислили, че след "тоалетното" СРС, това вече са автентични кадри и от банята на екпремиера...

  Подобно беше положението и в няколкото павилиона за вестници и една бензиностанция, през които минах. • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...

 • Православен календар