GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  д-р АЗМАНОВА
  д-р АЗМАНОВА   Доктор Валерия Азманова извършва цялата гама от зъболекарски услуги..
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 28/10/2013 19:50:27 (136 Прочетено:)


  Овен уби 61-годишната си стопанка, съобщиха от полицията във Велико Търново.

  Изпратеният полицейски екип е заварил тялото на мъртвата жена зад къщата й в село Баевци, Община Елена.

  Сигналът за инцидента е подала вчера около 13:30 часа друга жена от селото.

  По тялото и главата на жертвата са открити следи от множество удари. По случая в полицейското управление в Елена е заведена преписка.

  Източник: вестник "24 часа"


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 25/10/2013 18:23:21 (193 Прочетено:)

  15 единайсетокласници и трима преподаватели от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” участваха там в Международната научна конференция по стандартизация



  15 единайсетокласници и трима преподаватели от ПГЕЕ "М. В. Ломоносов” участваха там в Международната научна конференция по стандартизация. Покана към тях дойде лично от ректора на Одеска академия по стандартизация, метрология и контрол проф. д.т.н. Леонид Коломиец. Това посещение е втората официална среща на двете учебни заведения след визитата на зам.-ректорът на академията Берди Бердиев през 2011 г. по случай 50-та годишнина на ПГЕЕ "М. В. Ломоносов”.

  В чест на горнооряховската група домакините са изнесли концерт, в който ученици и студенти от Украйна, Русия, Туркмения и Молдова са изпълнили песни на различни езици, включително и на български, танцували са темпераментни туркменски танци. Показан е бил и автентичен фолклорен обичай от пролетния обреден календар на Украйна. Концертът е завършил с български хора и песни. Домакините са организирали и вечери, посветени на националните култури.

  С осбен интерес е посрещната и приятелска среща по волейбол между отборите на Украйна, Туркмения и България.

  По повод Международния ден на стандартизацията, двама горнооряховски ученици са представили научен доклад за състоянието и перспективите на Българския институт по стандартизация и неговата европейска и международна интеграция. За участието си те са получили международни сертификати.

  Домакините са запознали горнооряховчани с историята, забележителностите и културното наследство на града-герой Одеса. Гостите са имали възможността да посетят различни храмове, музеи, паметника на незнайния матрос, паметника на Тарас Шевченко. Особено вълнуващо е било посещението на Дома на литературата, в който наред с оригинални ръкописи на Пушкин, Достоевски, Гогол в специално подредена стая стоят ръкописи на Ботев и Вазов, техни вещи, както и други предмети, свидетелстващи не само за духа на късното Възраждане, но и за трайната следа, оставена от българите в Одеса по онова време.

  Визитата в Одеса е съвместно със Сдружение "Славянско единство”, в което членуват и учители и ученици от горнооряховската професионална гимназия. Сдружението има съществен принос за възстановяването на традиции, започнати преди повече от 45 години, за размяна на учебни групи между Техникум по електротехника "М. В. Ломоносов” и Техникум по измервания в град Одеса.

  В Одеска академия по стандартизация се обучават представители на 38 страни, сред които и български студенти. Една от целите на посещението бе учениците от горнооряховското училище да се запознаят с традициите в образователната и учебно-възпитателната дейност на това старо и елитно учебно заведение.

  Източник: Sever.bg


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 23/10/2013 20:19:54 (454 Прочетено:)



  Умишлен палеж разследват горнооряховските полицаи след инцидента тази нощ, при който бе подпалена кръчмата на семейство Бакърджиеви в квартал „Пролет”. Не мога да коментирам разследването, но целта не е била да изгори заведението, каза дознателят, натоварен със случая. По-вероятно е да става дума за сплашване или предупреждение, смята разследващият.
  Аджамийски е направено. Ако искаха да изгоря, щяха да ползват бензин, а не масло. Но не виждам кой ще ме плаши. Нямам конфликт с никого, твърди собственикът на кръчмата Лъчезар Бакърджиев.
  Пожарът е предизвикан между 12 и 1 часа тази нощ. Дъщерята на собственика затваря заведението в 11,50, а малко преди 1 часа звъннали от СОТ Стегер, че има нарушение. Охранителите първи отиват на мястото и всъщност те гасят пожара. Междувременно комшия звъннал на 112 и дошла пожарната. Огънят е овладян бързо. Има щети по фасадата – изгоряла дограма, счупени стъкла, разтопен вентилатор. Грубо общата стойност на пораженията е за около 2000 лева. За късмет застраховката на кръчмата изтича днес.
  Пожарът е причинен от запалване на някакъв вид машинно масло. Облян е задният ъгъл на кръчмата, откъм градинката. Според очевидци полицаите са намерили и туба в района.
  Преди 5 години, когато беше отворена кръчмата, собственикът имаше проблем с комшии, които не искаха шумотевица под прозорците си. Отдавна сме се разбрали и нямаме вече никакви конфликти, твърди Бакърджиев и не вижда в обкръжението си някой, който да иска да му навреди.

  Източник: RegNews.net


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 23/10/2013 20:10:32 (133 Прочетено:)


  Горнооряховски ученици засадиха екзотично дърво до Младежкия дом в родния си град. По този начин младите хора се присъединяват към инициативата “Екофорум за мир”. Докато засаждаха дръвчето макура, което традиционно се отглежда в Япония и Китай, учениците разговаряха за екологичните проблеми у нас и в световен мащаб.

  Засаждането на дръвчето е предшестваща проява на екофорума за мир „Камбана за живот на Земята”, която традиционно се отбелязва на 24 октомври. По този повод в четвъртък от 9.00 ч. в манастир “Св. Пророк Илия” ще бъде отслужена тържествена литургия, а след нея ще бъде раздаден курбан за здраве на миряните. От 1995 г. манастирската камбана, е обявена за “Камбана за живота на земята” и ежегодно на 24 октомври бие, за да известява за надвисналата заплаха от екологична катастрофа и да ни накара да се замислим за бъдещето на планетата.

  В 10.30 ч. председателят на Общинския съвет, кметът и заместник-кметовете на Горна Оряховица ще засадят дръвчета по ул. „Георги Измирлиев” до НЧ „Напредък 1869”.

  Източник: вестник Янтра Днес


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 22/10/2013 17:55:48 (120 Прочетено:)


  Сред обучаващите се са и 12 жени с бизнес-мислене

  Над 30 инициативни млади роми - представители предимно на селски общини, ще се сблъскат за първи път с мечтите си да стартират или разширят собствени стопански инициативи като преминат курс по бизнес планиране. Курсът ще се проведе от 23 до 25 октомври, уточняват от Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе".

  Тази важна стъпка за личното развитие и реализиране е в резултат на устойчива и целенасочена работа на Центровете за развитие на общността, създадени в над 10 общини на  България от ЦМЕДТ "Амалипе”. Една от основните дейности, заложена във функционирането на тези центрове е засилване на инициативността и идентифициране на потенциала на отделните индивиди и общността  за икономическо развитие. Този тип развитие на общността е основният двигател за преодоляването на т. нар. социално изключване - обект на толкова много проучвания и дискусии.

  Въпреки предразсъдъците относно ангажираността на ромското население в селскостопански дейности, над половината от ромските предприемачи са се насочили именно към тази тежка, отговорна и ангажираща дейност, информират от "Амалипе". Приятна изненада, както за организаторите, така и за партньорите и Фондация " Институт отворен общество,” е присъствието на 12 жени във формацията от млади ромски бизнес-мислещи хора.

  Сред идеите се отличават и доста смели начинания като оползотворяване на отпадъци от горската промишленост, изработка на бутикови керамични и метални изделия и други традиционни и иновативни инициативи във всички сфери на икономиката.

  "Някои от участниците, записани за обучението, вече са направили първата и най-важна стъпка към реализирането на своите мечти и намерения, като са се регистрирали като земеделски производители, стартирали са регистрацията на фирми и дори мислят за коопериране. Надеждите на организаторите, партньорите и самите участници са след този курс редица идеи от мечти да се трансформират в ясен алгоритъм за успех и пример за увеличаване на инициативността сред младите роми. Младите и инициативните могат да постигнат много повече, ако се учат, подкрепят и включат активно в процесите, свързани с икономическото развитие на обществото, независимо от етническия им произход и въпреки нагласите.", категорични са от Центъра.

  Източник: Sever.bg




 • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...