GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  Хотел ЕНИГМА
  Хотел ЕНИГМА   Семеен хотел Енигма * * Ви очаква !
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 26/11/2013 10:00:09 (205 Прочетено:)


  Звездата на българския театър и кино Красимир Ранков гостува в Горна Оряховица с постановка на бургаския Драматичен театър „А. Будевска". Спектакълът „Мъже на изчезване" е тази вечер от 18,30 часа на сцената на НЧ „Напредък".

  Какво се случва с мъжете днес? Къде са? Феминизмът по-опасен ли е от масонството? Колко далече сме от нова епоха на матриархат? И всъщност колко категорична е днес разликата между половете? Все въпроси, в търсене на отговорите на които ни заплита една от най-бляскавите съвременни комедии от Жан Жак Брикер и Морис Ласег.
  На Красимир Ранков на сцената ще партнират Стоян Памуков, Димитрина Тенева и младите дарования Асен Лозанов и Деница Денчева.

  Източник: Дарик Велико Търново


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 26/11/2013 9:53:02 (241 Прочетено:)  Век от първата поява на футболната топка в Горнооряховско и 50 г. от първото влизане на местния „Локомотив” в „А” РФГ ще отбележи фотоизложба на Градската художествена галерия „Недялко Каранешев” и Община Г. Оряховица. В ретроспективната експозиция са включени снимки, отразяващи най-добрите години на футбола в региона. Подобна изложба, която показва някои изключително редки експонати, се реди за пръв път.
  Кадрите проследяват събитията от 1913 г. насам, когато чехите от Спортно дружество „Сокол” донасят първото кожено кълбо в Захарна фабрика. С годините постепенно възникват махленски отбори като „Атлетик”, „Вихър”, „Стрела” и др., които в края на май 1921 г. се обединяват в СК „Левски”. Три години по-късно в Калтинец е основан СК „Борислав”, през 1932 г. – ЖСК на Гарата, през 1935 г. – СК „Никола Петров”. След още поредица реорганизации, на 14 август 1985 г. е учреден ФК „Локомотив”.
  Забележителен за футболния отбор е сезон 1962/1963 г. Първенството в Северна „Б” РФГ се развива така, че спорът за първото място трябва да се реши между „Септември” (София) и горнооряховския „Локомотив”. Горнооряховчани печелят с 3:1, с голове на Н. Попов, Б. Божилов и Д. Милев. През същия сезон в „Б” групата „Локо” взима 22 победи и 8 равни и допуска само 6 загуби. С тези резултати тимът придобива правото да се състезава в „А” РФГ.
  За да разкаже за моменти като този, изложбата използва кадри от архива на Историческия музей. Голяма помощ за сбирането оказва краеведът Михаил Михайлов, провокиран от ентусиазма на уредника на Галерията Елеонора Маркова, по чиято идея всъщност се реди експозицията.
  А тя се открива в 17. 30 ч. на 26 ноември. 

  Източник: RegNews.net


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 25/11/2013 9:23:09 (752 Прочетено:)  Стърчащо около 5-6 сантиметра парче от отрязана метална тръба доста ефикасно препъва вървящите по тротоара на ул. ул.Св.Княз Борис I . И това е почти в центъра на Горна Оряховица, пред ловно-рибарския магазин "Допинг". Докато снимах тази своеобразна клопка за минувачи, двама се спряха да кажат колко пъти са се спъвали в стърчащото желязо. А просто от Общината трябва да изпратят някой с ъглошлайф, който за половин час би решил проблем, заради който някой може сериозно да пострада. И е добре да го направят по-навреме, преди да е паднал снега - тогава ще е по-лесно човек да не забележи тръбата и да се спъне, а ще е по-трудно да запаси равновесие след това!

  GORNA.INFO

    Чети още... | Още 928 байта | Коментари

    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 25/11/2013 7:44:41 (780 Прочетено:)


  25 години строг затвор даде апелативният съд в Търново на 20-годишния Ершан Г. от севлиевското село Ряховците. Преди година хладнокръвният ром закла продавачка в селския магазин, защото го поучавала.

  Младежът е признат за виновен в жестоко убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Първоначалното наказание било доживотен затвор, но тъй като делото е разгледано по съкратената процедура, наказанието е редуцирано.

  Кървавото престъпление бе извършено в ранния следобед на 9 юли м.г.
  76-годишната Т. Колева въртяла бакалия в двора на къщата си. Ершан дошъл да пазарува. Търговката била в добри отношения с многолюдното семейство на младежа и често им давала на вересия. Докато Ершан избирал покупките, тя започнала да го съветва, че трябва да работи и да помага на родителите си.


  Ядосан от наставленията, подсъдимият я изчакал да се обърне с гръб и нанесъл силен удар в главата с бутилка водка. Колева се замаяла и започнала да се свлича на земята зад тезгяха на магазина. Ершан грабнал нож, който видял на витрината, и започнал да ръга жената в гърба.

  Източник: вестник "24 часа"


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 21/11/2013 21:59:36 (461 Прочетено:)  Стотина собственици не получават нищо за земите, дадени за обработка на Енчо Александров


  СТОТИЦИ ДЕКАРИ ЧАСТНА ЗЕМЯ НА ПОВЕЧЕ ОТ 100 СОБСТВЕНИЦИ ЕКСПЛОАТИРА АРЕНДАТОР В ЗЕМЛИЩЕТО НА ГОРНООРЯХОВСКОТО СЕЛО ЯНТРА, но срещу това хората не получават нищо или са залъгвани с дребни суми и продукция години наред. Някои от тях не са получавали рента повече от 5 години, а в същото време бизнесменът, сключил с тях арендни договори, експлоатира и преотдава комасираните земи и получава субсидии за тях, алармираха в редакцията собственици на имоти.
  Заради множеството дела, в които е „герой”, арендаторът Енчо Александров почти не излиза от Районния съд в железничарския град, където е подсъдим или ищец по над 30 случая.
  Претенциите към Александров са идентични - неиздължени пари или продукция по договорите. Бившият педагог в Електротехникума пък контрира с процеси срещу част от собствениците, които се отказват от отношения с него. Докато траят съдебните саги, бизнесменът обаче продължава да ползва имотите и да получава субсидии. Предвидливо той е успял да се освободи от имоти на свое име, като е оставил единствено стар опел. Александров не вдига телефона, отказва да разговаря и се крие.
  В момента частен съдебен изпълнител организира поредния търг за возилото с рег. N ВТ 44 81 ВН, а публичната продан е насрочена за началото на декември.
  Наша проверка обаче показа, че той е успял да намери изход и от тази ситуация и е пререгистрирал колата с друг номер - ВТ 69 60 ВС, и си я ползва.
  „ВЗЕЛ Е НАД 200 ХИЛ. ЛВ. ОТ ЗЕМИТЕ НИ, изчисляват собственици от с. Янтра. Сред тях е и бившият служител на КАТ Красимир Кръстев. „За последната година ми е обещавал, че ще се издължи, и ме е лъгал над 100 пъти. Много хора си прекратиха договорите, но той регистрира земите им, сее, жъне, продава и даже субсидии взима. Не плаща, нито дава рента, а ако ситуацията излезе извън контрол, хвърля по нещо, колкото да ни успокои. Доста се отказаха, той води дела и така при висящ спор сагата продължава”, коментира Кръстев.
  По данни на областната земеделска служба доскоро Енчо Александров е обработвал почти 1800 декара, но през последната година земите му се стопяват до 1300 дка.
  Основна част от арендните му договори са 10-годишни и в тях е фиксирана рента от 30 на сто от добитата продукция от съответния имот, но почти никой в село Янтра обаче не я е получил.
  „Стотици сме измамените, има доста пръснати наследници в цяла България, които трудно си търсят правата, но тези, които сме тук, или се отказваме, или го гоним докрай, но той се крие и само замазва. Пускаме и сигнал до прокуратурата”, коментира Иван Иванов, друг от потърпевшите. Хората недоумяват и как става така, че те са прекратили договорите си с Енчо Александров, а същевременно земите им са декларирани за субсидии.
  „Борба” продължава да следи темата и да търси (засега безрезултатно) коментар от самия арендатор.


  Източник: вестник Борба • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...