GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  Счетоводна кантора - Тонус ЕООД
     Пълно счетоводно обслужване на фирми - ДДС, ТРЗ,личен състав,електронно банкиране.
  Регистрация и пререгистрация на фирми.
  Регистрация на офшорни фирми.
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 20/6/2013 10:13:01 (112 Прочетено:)

  broshuraГорна Оряховица вече има нова туристическа брошура с местата за настаняване и хранене. Книжката бе представена на среща с представители на  местния хотелиерски и ресторантьорски бизнес. Новата брошура е изработена изцяло със средства на Общината. Разработването й е в рамките на Общинската програма за развитие на туризъм.

  Книжката включва информация за категоризация, местоположение, капацитет и контакти на хотелите и заведенията за хранене и развлечение. Брошурата е разработена в два варианта-на български и на английски език.

  Изтеглете от ТУК.

  Източник: Община Горна Оряховица

   

   

   

   

   

   

   


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 20/6/2013 9:01:57 (226 Прочетено:)
  Железничарският град се изравни с В. Търново и от догодина ще усвоява повече европари

  ОТ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА, КОГАТО ЗАПОЧВА НОВИЯТ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД ЗА УСВОЯВАНЕ НА ЕВРОПАРИ, ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА ще бъде изравнена с областния град и ще може да работи по повече европроекти.
  Това съобщи за „Борба” кметът на железничарския град, който е и втората по големина община в областта, инж. Добромир Добрев.
  Той припомни, че заради чиновническа грешка през 2010 г. Горна Оряховица, наред с още две общини, е „изтървана” като град за развитие за кандидатстване с проекти по градска среда.
  „Въпреки че сме голям ареал с над 50 000 души, нямахме право да правим проекти, по които ЕС отпуска до пет милиона финансиране. Понеже не сме и селска община, губихме пари и от Програмата за развитие на селските райони, но пък компенсирахме недостига по други пътища, като например от програмата „Развитие – нов избор”, обясни градоначалникът. По думите му след направени добре мотивирани предложения от страна на местното ръководство Горна Оряховица вече е изравнена със старата столица и от 2014 г. е призната за град от йерархично ниво 3 според Националната концепция за пространствено развитие до 2025 г.
  „Включването ни по Оперативна програма „Региони в растеж” означава, че през следващия програмен период ще се развиваме като балансьор на Велико Търново. С една дума, наред с областния град и Свищов, ще можем да получаваме европейски средства за устойчивото си развитие по тази нова програма. Останалите общински центрове от областта ще получат подкрепата за развитието си по програмите за селските райони. Към момента вече сме подали проектопредложение за безвъзмездно финансиране изработката на интегриран план за градско възстановяване и развитие, който ще начертае визията на нашия град до 2020 г.”, обясни инж. Добрев.
  Той каза още, че по програмата „Нов избор” 125 души от цялата община работят в сферата на благоустройството. Бившите безработни са преминали курсове на обучение и са наети на работа за срок от година и половина срещу заплата от 380 лв. на месец. Повечето от тези хора са ангажирани в направата на тротоари, което е акцент в настоящите благоустройствени работи на кметството. Изцяло обновен е тротоарът по ул. „Вичо Грънчаров”, където е изграден специален джоб за паркиране. Преди ремонта автомобилите са паркирали буквално на тротоара, а пешеходците са били принудени да ходят директно по пътното платно. Сега тротоарът е намален на около два метра и са вдигнати бордюри. Две улици в града са асфалтирани наново, а до десетина дни ще бъде готова и 80-метрова трета лента за движение по ул. „Георги Измирлиев”.
  Друг проблем пред местната администрация е дефицитът на общински жилища, призна кметът. За целта Община Горна Оряховица очаква всеки момент решение от правителството, с което около 100 дка, заедно със сградния фонд на бившите казарми, да бъдат преактувани от държавен на общински имот. След като това стане, администрацията ще инвентаризира имотите и ще мисли за преустройването им във ведомствени домове.
  Няколко са и бизнес обектите, които са пред завършване, и освен инвестиции за общината ще разкрият и нови работни места, увери още кметът на железничарския град. Той обаче уточни, че общината почти няма имоти за продан, затова пренасочва инвеститорите към собственици на частни имоти. Голяма шивашка фирма е вложила над 5 млн. лв. за строителството на завод, където ще има около 700 работници, тъй като в момента помещенията на дружеството са пръснати из целия град. Новият обект, който е почти пред завършване, се намира в индустриалната зона на Горна Оряховица. Друг местен инвеститор е купил 20 дка земя от бившия ДАП и вече строи производствен цех за отоплителни уреди. Фирма „Прити” също е пред завършване на новия си шоурум, информира още кметът Добрев. Той съобщи, че друга голяма българска фирма ще изгради безвъзмездно детска площадка в близост до хлебозавод „Славянка”. Игрището е на стойност 25 000 лв. и е одобрено от местния парламент. В замяна на това срещу съответен наем фирмата ще пусне в експлоатация до десетина дни 12 павилиона за вестници и дребни стоки, които са разположени в центъра и кварталите на Горна Оряховица...

  Елена ЧАМУРКОВА, вестник Борба


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 20/6/2013 6:21:57 (97 Прочетено:)

  Протестиращите във В. Търново продължават да искат оставка на кабинета Орешарски
  © Дарик нюз  

   

   

  Трийсетина великотърновци се събраха на пореден мирен протест пред паметник "Майка България" тази вечер. Хората отново издигнаха плакати “Отстояваме ценности, не интереси” и “Оставка” с въпросителни. Исканията на хората остават без промяна- оставка на кабинета "Орешарски", промени в Изборния кодекс и предсрочни избори.

  Извинения на премиера Пламен Орешарски и на лидера на социалистите Сергей Станишев за казуса с Делян Пеевски бяха определени от протестиращите като “смешен плач”, а предложения пакет от социално икономически мерки като “голи, широки, обещания”. Според протестиращите правителствата на БСП падат трудно, но в крайна сметка го правят. По думите на част от тях реалистично е предсрочните избори да са през септември, според други може и да са през май, заедно с тези за Европарламент, но кабинетът “Орешарски” трябва да си тръгне сега. На въпроса не се ли притесняват, че редиците им оредяват гражданите заявиха, че на други места се увеличават, а и никой не може да каже колко точно души подкрепят протестите.

   Източник: Дарик Велико Търново


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 19/6/2013 7:26:50 (450 Прочетено:)  Плакет за изключителни постижения на кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев получи възпитаничката на СОУ „Вичо Грънчаров Жанета Желязкова. Само за месец абитуриентката бе удостоена с престижното звание Лауреат в две национални олимпиади - по История и цивилизация и по Български език и литература.
  Жанета Желязкова бе посрещната от инж. Добромир Добрев в Гербовата зала на Общината. На срещата присъстваха заместник-кметът Йорданка Кушева и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” Милена Николова, както и директорът на СОУ „Вичо Грънчаров” Милчо Савов, помощник-директорът Невянка Личева, класният ръководител на момичето Елена Илиева, Тятана Георгиева -преподавател по български език и литература и Веселина Славчева - преподавател по математика.
  Отличните представяния на Жанета Желязкова й дадоха право да стане студент по българска филология, без да се явява на изпити. Талантливото момиче е избрало обаче да учи право в Софийския университет и вече може да се похвали с отлични резултати на предварителните изпити по история и български език.
  Призовите места в двете национални олимпиади не са единствените постижения на Жанета Желязкова. Абитуриентката може да се похвали с отличия в редица състезания и конкурси. Две поредни години възпитаничката на СОУ „Вичо Грънчаров” печели първо и второ място в традиционния общински конкурс, посветен на Васил Левски. В началото на учебната година за Деня на народните будители тя бе удостоена със специалната награда на кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.
  Талантливата горнооряховчанка е носител и на една от стипендиите на фондация „Комунитас”, която дава премии на най-добрите 1000 деца в България. Само преди броени дни Жанета Желязкова бе удостоена с награда и от „Ротари клуб-Горна Оряховица-Лясковец”.
  Постиженията на Жанета ни радват много и ни стимулират още повече да продължим да работим за младите хора в общината, каза инж. Добромир Добрев по времена срещата. Запази личната си свобода и бъди в хармония със себе си, пожела на талантливото момиче заместник-кметът Йорданка Кушева.
  Трогнати сме от вниманието на екипа на инж. Добрев към постиженията на младите хора в общината. Вашето уважение и внимание са още един стимул за тях да продължат да работят още по-активно, споделиха преподавателите. Милчо Савов изрази благодарност към ръководството на общината за създадените условия за учене, творчество и спорт в училищата. Директорът на СОУ „Вичо Грънчаров” отправи покана към горнооряховчани да посетят предстоящата изложба на училището в ГХГ „Недялко Каранешев”. Експозицията ще покаже творчеството на учениците, работещи в различни групи по проект „Успех”. Изложбата ще бъде открита на 20 юни /четвъртък/ от 18.00 ч.

  Източник: RegNews


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 18/6/2013 21:34:26 (142 Прочетено:)

  Десетки великотърновци протестираха срещу олигархията и правителството
  © DarikNews.bg  

  Около 70 великотърновци се събраха на поредния мирен протест пред паметник "Майка България". Исканията на хората остават без промяна - оставка на кабинета "Орешарски" и промени в Изборния кодекс.

  Сред събралите се в градинката край паметника се забелязваха представители на академичната общност, великотърновски творци, млади семейства с деца, а така също бяха дошли активистите от гражданска група "Обединени за глобална промяна", познати от февруарските протести, както и група членове на ВМРО, които обаче заявиха, че протестират като обикновени граждани. Част от хората развяха български трибагреници и извадиха плакати с надписи "Оставка". Великотърновци не скандираха шумно, а заявиха, че мълчаливо показват своето недоволство срещу новите управници.

  Протестирам срещу тотално развратения български политически елит, който си играе игрите, а народа опира пешкира, каза Борис Вангелов от ВМРО. Той обаче уточни, че не е против целия политически модел, а само против политическите далавери.

  Около 30 представители на академичната общност, учители, художници и студенти разпространиха протестен манифест, в който настояват за незабавна оставка на правителството, бърза промяна на Избирателния кодекс, нови парламентарни избори и ново, почтено народно представителство, което да изведе страната от дълбокия упадък. Протестираме срещу олигархията, която узурпира властта в страната и срещу парламентарните машинации, чрез които беше излъчено това правителство, заяви Пламен Русев, главен асистент във ВТУ и един от авторите на манифеста. Чуйте го във втория звуков файл.

  Протестиращите във Велико Търново утре ще се събрат отново в 18,30 пред паметник Майка България на импровизирана кръгла маса, на която за пореден път ще поставят исканията си.


  Източник: Дарик Велико Търново • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...

 • Православен календар