GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  Хотел ЕНИГМА
  Хотел ЕНИГМА   Семеен хотел Енигма * * Ви очаква !
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 9/8/2013 7:57:22 (157 Прочетено:)


  Размяна на дълг срещу собственост между двете големи дружества е една от оздравителните мерки, предвидени за БДЖ, съобщи министърът на транспорта Данаил Папазов. По- рано днес той се срещна с железничарите в Горна Оряховица, за да им представи изготвения план за стабилизиране и развитие на железницата. По думите му Национална компания железопътна инфраструктура има да получава около 108 милиона лева от БДЖ.

  Дългът е от инфраструктурни такси, които дълги години не са плащани по обективни и субективни причини, каза Министър Папазов. Според него собственостите на БДЖ, които не са гаранция или запорирани ще започнат да се прехвърлят на другата компания. В случая обаче не става дума за прехвърляне от единия в другия джоб, коментира транспортният министър.

  Данаил Папазов отново подчерта, че съкращения няма да има, а бройката служители ще се редуцира по естествен път. Около 200- 300 души се пенсионират всяка година и на тяхно място няма да се назначават нови хора, добави той. Там, където се усеща липса на кадри ще се компенсира с компютъризация и електронна продажба на билети. Около 5% увеличание ще имат цените на билетите, но няма да е по-рано от Нова година, допълни министърът. Данаил Папазов коментира още, че са внесени всички документи за подновяване на лицензите на БДЖ и считайки се, че сертификатът им за безопасност е валиден пътнически и товарни превози продължават своята работа.

  Източник: Дарик Велико Търново


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 8/8/2013 9:43:03 (300 Прочетено:)  Бум на телефонни измами разтресе Горна Оряховица във вчерашния ден. Само в рамките на няколко часа в деня, в който започва раздаването на пенсии, полицията е реагирала на няколко опита за отмъкване на пари от възрастни хора по схемата „пострадал близък”, научи RegNews. По наша информация измамниците са гастрольори от русенското село Ветово.

  Заради уплахата си някои от набройканите потърпевши дори не са подали сигнал в полицията. Такъв е случаят с баба от Г. Оряховица, на която по телефона било съобщено, че дъщеря й е потрошена. За да й бъде направена животоспасяваща операция, било нужно възрастната жена да осигури 12 500 лв. В този случай измамниците доразвили сценария – нужните за сглобяването на „пострадалата” дъщеря пирони трябвало да бъдат извадени от изпаднала в кома жена. За щастие все пак бабата се усетила и звъннала на дъщеря си, която веднага разбрала за какво иде реч.

  От полицията непрекъснато напомнят, че телефонните измамници не излизат в отпуск. Те са много изобретателни, с тренирани психологични умения, като по време на телефонния разговор се ориентират за възрастта на набелязаните жертви и се възползват от първоначалния шок от споделената им информация, за да ги манипулират. Те често сменят сценариите и обикновено търсят жертвите си сред възрастните хора. Извършителите на тези измами са предимно от криминалния контингент и са от ромски произход.

  В случай, че влезете в полезрението им и получите подобно обаждане по телефона първо се уверете, че наистина разговаряте с човека, за който ви се представят, отново съветват от полицията. Задавайте въпроси, потърсете обратна връзка със събеседника си. В никакъв случай не приемайте разплащане на улицата или други градове. Не споделяйте каквато и да била конфиденциална информация за документи на събеседника си, без да сте установили със сигурност самоличността му. При всяко съмнение търсете помощ от полицията на телефон 112.

  Източник: RegNews


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 7/8/2013 14:38:05 (193 Прочетено:)  Безработица, по-висока с 1, 9% от средната за страната, отчита за юни горнооряховското Бюро по труда, обслужващо Г. Оряховица, Лясковец и Стражица. Цифрата обаче се формира най-вече от показателите за община Стражица, където почти всеки трети трудоспособен е незает. За самата община Г. Оряховица безработицата е намаляла с 0, 7% в сравнение с месец май, което я поставя с 1,5% надолу спрямо средните данни за страната. За община Лясковец, също обслужвана от горнооряховското Бюро, не се отчита нито ръст, нито спад, като тук безработицата е с 3,4% над средната за България.
  Общо 201 човека са постъпили на работа през юни, 167 от тях – с посредничеството на Бюрото по труда. Новорегистрираните са с 10 и с 25 повече в сравнение съответно с май 2013 г. и с  юни миналата година. Сред новите безработни доминират жените – 212, следват хората с работническа професия – 152, без квалификация – 107. Новорегистрираните специалисти, останали без работа, са 128, от които 55 са висшисти. Младите хора до 29 г., които са потърсили услугите на Бюрото по труда през юни, са 101, а хората с намалена работоспобност – 18.
  Отраслите услуги и индустрия са освободили най-много кадри през посочения месец – 317, което е с 51 човека повече от май и с 13 повече от юни 2012 г. Новозаявените места за месеца са 187, 161 от които са на първичния пазар. Най-голям дял от тях пък имат тези за служители без квалификация.
  В програмите за заетост и обучение, насърчителни мерки и обучение за възрастни през месеца са включени общо 29 човека.

  Източник: RegNews.net


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 6/8/2013 12:23:14 (182 Прочетено:)

  Срещу провинените от Горна Оряховица и Свищов са образувани бързи производства

  875 грама марихуана са иззети в РУП Горна Оряховица и РУП Свищов за изминалото денонощие, съобщават от ОДМВР-В. Търново.

  Вчера по обяд е извършена проверка в Лясковец в дома на 22-годишния В. В. В зеленчукова градина между къщата и селскостопанска постройка е намерено растение от рода на конопа с височина около 170 см и тегло на листната маса и съцветията около 840 грама. В различни места между ламарините на покривната конструкция са установени два хартиени пакета със суха листна маса канабис с тегло 10 и 23 грама.

  В.В. е задържан в РУП Горна Оряховица. Срещу него е образувано бързо производство за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените закон правила.

  Две саморъчно свити топчета канабис с общо тегло около два грама са открили полицаите при проверка в дома на 21-годишния И. М. от Свищов. Провиненият е задържан в РУП и срещу него е образувано бързо производство за държане на наркотични вещества.

  Източник: Sever.bg


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 6/8/2013 6:59:13 (268 Прочетено:)  От 23 до 25 август Горна Оряховица ще бъде домакин на V Международен фестивал на младежките аматьорски театри. Във форума ще вземат участие състави от Швеция, Унгария, Италия, Испания и България. Официалното откриване на Международния фестивал е насрочено за 24 август /събота/ от 15.00 ч. Всички спектакли ще се играят на сцената на НЧ „Напредък-1869”.

  Форумът се организира от МТ "Алтернатива" със съдействието на Община Горна Оряховица.

  Източник: RegNews • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...

 • Православен календар