GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  "Пътнически превози" АД
  "Пътнически превози" АД   Автобусни превози в страната и чужбина.
  Годишни технически прегледи на всички категории превозни средства.
  Сервиз.
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 27/8/2013 6:55:19 (170 Прочетено:)

  В телефонната измама бил замесен и „племенникът“ на жертвата  Неизвестен извършител се обадил на домашния телефон на 82-годишен мъж от свищовското село Червена, представил се за племенника му и му казал, че трябва да получи вместо него пакет с документи. Необходимо било да заплати за тях, а същата вечер той щял да отиде в дома му и да си ги вземе.

  Измамникът оставя телефон за връзка с "Жоро", с когото жертвата се уговаря за получаването на пратката.

  Двамата измамници пристигат в селото с лек автомобил. 82-годишният мъж предава 2500 лева на пътника, а в замяна получава жълта полиетиленова чанта, в която има пакет опакован в кафяво тиксо, пълен – както по-късно установил потърпевшият, с вафли.

  В РУП Свищов е образувано досъдебно производство за извършена измама.

  Източник: Sever.bg


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 26/8/2013 16:53:17 (125 Прочетено:)  Кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев дискутира проблема с младежката безработица с млади хора от Италия, Испания, Швеция, Унгария и България. Младежите са участници в международна среща по проект “С изкуството срещу безработицата”, чийто домакин от 23 август до 2 септември е Горна Оряховица. Проектът се реализира от горнооряховското Сдружение “Младежка толерантност” с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център “Европейски младежки програми и инициативи”.

  Инж. Добрев подчерта, че младите хора трябва да инвестират в себе си и образованието си, за да намерят успешна личностна изява след това. Ценя мнението и хъса, с който работят младите хора, затова и в много случаи аз и моят екип се допитваме до тях. На тези срещи се изказват интересни, понякога и нестандартни идеи, но винаги има какво да се научи. Младите хора са искрени, съзнанието им още не е обременено от ежедневните битовизми. Желанието им е да направят и своя град по-добро място за живеене, учене, творчество и да се чувстват реализирани, каза пред ръководителите на международните рупи инж. Добрев.

  Източник: в-к Янтра Днес


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 21/8/2013 17:45:58 (190 Прочетено:)

  Измамили баба с 1000 лева

  Двама извършители на телефонна измама са задържани в РУП Горна Оряховица.

  Неприятната история за 73-годишна жителка на с. Межден, община Дулово започнала на 29 май т.г. с обаждане на непознато лице по мобилния й телефон. Той й казал, че носи колет от неин внук от Германия, за който трябва да заплати сумата от 1000 лева.

  Измамникът накарал жената да отиде до горнооряховското село Драганово, където мъж от ромски произход й предал пратката и взел сумата от 1000 лева.

  Потърпевшата сигнализирала в РУП Горна Оряховица едва на 2 юли.

  Криминалисти от РУП Горна Оряховица установяват, че извършители на измамата са В.И. на 34 години, осъждан за кражби и противозаконно отнемане на МПС, и Д.И. на 24 години, осъждан за измами и управление на МПС без СУМПС.

  Преписката е присъединена към досъдебно производство водено в РУП Горна Оряховица за същото престъпление. Измамниците от с. Камен са привлечени в качеството на обвиняеми за извършената измама. В.И. е с наложена мярка "Задържане под стража”, а на Д.И. е наложена мярка "Подписка”.

  Източник: Sever.bg


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 16/8/2013 17:56:38 (150 Прочетено:)

  След година в селото ще има 100% прокарана канализационна мрежа


  Над 20 км тръби от новата ВиК система в Първомайци вече са положени, съобщава в-к "Борба". До 9 април 2014 г., когато по план приключва проектът, трябва да бъдат изградени 43 километра канали и 6 километра водопроводи.

  Изграждането върви в срок, а разкопаните участъци ще бъдат възстановени. Предстои най-трудния етап – прокарването на канализацията на 10 м под коритото на река Янтра.

  По думите на кмета има предвидени средства за възстановяване на ремонтираните участъци, но, както са отпуснати пари за Велико Търново, където също се реализира воден проект, така и Първомайци като едно от големите села в областта, може да разчита впоследствие на допълнително финансиране за преасфалтиране от държавния бюджет.

  Новата система ще направи селото с една от най-модерните системи за водоснабдяване и отвеждане на отпадъчни води у нас, с каквато не могат да се похвалят доста областни центрове и даже София, е коментарът на специалистите. По думите им в Първомайци ще бъде прокарана на 100% ВиК мрежа, каквато няма дори и в столицата.

  В момента водоснабдяването се осъществява от хидровъзел "Йовковци”, като около 90% от мрежата е построена и въведена в експлоатация.

  Европроектът, по който се реализира водната система в селото, се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от бюджета на България по Оперативна програма "Околна среда” и е на стойност 12,7 млн лева.

  Източник: в-к Борба


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 16/8/2013 13:27:41 (123 Прочетено:)

  В обновена класна стая ще започнат учебната година първокласниците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Горна Оряховица. Децата ще седнат на самостоятелни чинове, боядисани в топли цветове. Мебелите са предоставени от форма „Илина Р” чрез Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”. Дарение включва общо 21 самостоятелни чина заедно със столчетата, шкаф, гардеробчета и учителско бюро. Всички мебели са боядисани в топли весели цветове.

  Дарението бе предоставено тази сутрин от търговския представител на „Илина Р” Виктор Витанов и председателят на „Амалипе” Диян Колев. Те бяха посрещнати от директора на училището Криси Аврамова. На символичното предаване на дарението присъстваха и кметът на Общината инж. Добромир Добрев и заместник-кметът Йорданка Кушева.

  Радвам се, че нашите децата ще имат възможност да учат в такива добри условия. Много е важно да се инвестира в образованието и е хубаво, че все повече хора се убеждават в това. Качественото образование е гаранция за бъдещи успехи и добра личностна реализация, благодари на дарителите инж. Добрев. Градоначалникът пожела да е винаги пълна класната стая и децата да я пазят.

  Новите мебели ще бъдат изненада и за първокласниците и за тяхната учителка в началото на учебната година. Обновени са и останалите класни стаи в училището. Създали сме много добри условия за обучение и творчество на децата, каза директорът Криси Аврамова. Тя сподели, че родителите на децата се отнасят с респект и доверие към целия колектив на училището. За изминалата учебна година няма нито едно дете отпаднало от училище, сподели още Криси Аврамова. През новата учебна година в ОУ „СВ. Паисий Хилендарски” се очакват около 20-24 първокласници.


  Надяваме се, че обновената класна стая и по-красивата обстановка ще направят училището по-привлекателно за децата и те ще идват с желание. Видяхме колко добре се отрази ремонтът на СОУ „Георги Измирлиев” и ОУ „Иван Вазов” и колко привлекателни станаха тези две училища. Надяваме се, че с малкия жест, който правим сега, това ще се случи и за ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, каза Виктор Витанов.

  Доброто училище е център на общността. То не е само за децата, но и за родителите им. Заедно трябва да извървим дълъг път за приобщаване на местните роми и той започва от училището, каза председателят на „Амалипе” Диян Колев.

  Центърът за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” работи заедно с ОУ „Св. Паисий Хилендарски” по програмата за отпадане на ромски деца от училище. През новата учебна година предстои отново да бъде открит СИП-„Ромски фолклор”.

  Източник: Община Горна Оряховица • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...

 • Православен календар