GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  ЕТ "Фриго - Даниел Дончев"
     Фризери, хладилници, перални, сушилни - реновирани, в идеално състояние, 1 година гаранция и следгаранционен сервиз!
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 8/8/2013 9:43:03 (299 Прочетено:)  Бум на телефонни измами разтресе Горна Оряховица във вчерашния ден. Само в рамките на няколко часа в деня, в който започва раздаването на пенсии, полицията е реагирала на няколко опита за отмъкване на пари от възрастни хора по схемата „пострадал близък”, научи RegNews. По наша информация измамниците са гастрольори от русенското село Ветово.

  Заради уплахата си някои от набройканите потърпевши дори не са подали сигнал в полицията. Такъв е случаят с баба от Г. Оряховица, на която по телефона било съобщено, че дъщеря й е потрошена. За да й бъде направена животоспасяваща операция, било нужно възрастната жена да осигури 12 500 лв. В този случай измамниците доразвили сценария – нужните за сглобяването на „пострадалата” дъщеря пирони трябвало да бъдат извадени от изпаднала в кома жена. За щастие все пак бабата се усетила и звъннала на дъщеря си, която веднага разбрала за какво иде реч.

  От полицията непрекъснато напомнят, че телефонните измамници не излизат в отпуск. Те са много изобретателни, с тренирани психологични умения, като по време на телефонния разговор се ориентират за възрастта на набелязаните жертви и се възползват от първоначалния шок от споделената им информация, за да ги манипулират. Те често сменят сценариите и обикновено търсят жертвите си сред възрастните хора. Извършителите на тези измами са предимно от криминалния контингент и са от ромски произход.

  В случай, че влезете в полезрението им и получите подобно обаждане по телефона първо се уверете, че наистина разговаряте с човека, за който ви се представят, отново съветват от полицията. Задавайте въпроси, потърсете обратна връзка със събеседника си. В никакъв случай не приемайте разплащане на улицата или други градове. Не споделяйте каквато и да била конфиденциална информация за документи на събеседника си, без да сте установили със сигурност самоличността му. При всяко съмнение търсете помощ от полицията на телефон 112.

  Източник: RegNews


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 7/8/2013 14:38:05 (191 Прочетено:)  Безработица, по-висока с 1, 9% от средната за страната, отчита за юни горнооряховското Бюро по труда, обслужващо Г. Оряховица, Лясковец и Стражица. Цифрата обаче се формира най-вече от показателите за община Стражица, където почти всеки трети трудоспособен е незает. За самата община Г. Оряховица безработицата е намаляла с 0, 7% в сравнение с месец май, което я поставя с 1,5% надолу спрямо средните данни за страната. За община Лясковец, също обслужвана от горнооряховското Бюро, не се отчита нито ръст, нито спад, като тук безработицата е с 3,4% над средната за България.
  Общо 201 човека са постъпили на работа през юни, 167 от тях – с посредничеството на Бюрото по труда. Новорегистрираните са с 10 и с 25 повече в сравнение съответно с май 2013 г. и с  юни миналата година. Сред новите безработни доминират жените – 212, следват хората с работническа професия – 152, без квалификация – 107. Новорегистрираните специалисти, останали без работа, са 128, от които 55 са висшисти. Младите хора до 29 г., които са потърсили услугите на Бюрото по труда през юни, са 101, а хората с намалена работоспобност – 18.
  Отраслите услуги и индустрия са освободили най-много кадри през посочения месец – 317, което е с 51 човека повече от май и с 13 повече от юни 2012 г. Новозаявените места за месеца са 187, 161 от които са на първичния пазар. Най-голям дял от тях пък имат тези за служители без квалификация.
  В програмите за заетост и обучение, насърчителни мерки и обучение за възрастни през месеца са включени общо 29 човека.

  Източник: RegNews.net


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 6/8/2013 12:23:14 (182 Прочетено:)

  Срещу провинените от Горна Оряховица и Свищов са образувани бързи производства

  875 грама марихуана са иззети в РУП Горна Оряховица и РУП Свищов за изминалото денонощие, съобщават от ОДМВР-В. Търново.

  Вчера по обяд е извършена проверка в Лясковец в дома на 22-годишния В. В. В зеленчукова градина между къщата и селскостопанска постройка е намерено растение от рода на конопа с височина около 170 см и тегло на листната маса и съцветията около 840 грама. В различни места между ламарините на покривната конструкция са установени два хартиени пакета със суха листна маса канабис с тегло 10 и 23 грама.

  В.В. е задържан в РУП Горна Оряховица. Срещу него е образувано бързо производство за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените закон правила.

  Две саморъчно свити топчета канабис с общо тегло около два грама са открили полицаите при проверка в дома на 21-годишния И. М. от Свищов. Провиненият е задържан в РУП и срещу него е образувано бързо производство за държане на наркотични вещества.

  Източник: Sever.bg


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 6/8/2013 6:59:13 (268 Прочетено:)  От 23 до 25 август Горна Оряховица ще бъде домакин на V Международен фестивал на младежките аматьорски театри. Във форума ще вземат участие състави от Швеция, Унгария, Италия, Испания и България. Официалното откриване на Международния фестивал е насрочено за 24 август /събота/ от 15.00 ч. Всички спектакли ще се играят на сцената на НЧ „Напредък-1869”.

  Форумът се организира от МТ "Алтернатива" със съдействието на Община Горна Оряховица.

  Източник: RegNews


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 4/8/2013 18:07:19 (1233 Прочетено:)  Три лица, обявени за издирване, са установени от полицейски служители на територията на Великотърновска област.
  При извършване на проверка в дом в Лясковец е задържана 30-годишна жена с инициали Г.В. Тя е осъждана за кражби и документни престъпления. Издирва се по протоколно определение на Районния съд в София, с което й е наложено наказание "Лишаване от свобода" за срок от три месеца за извършена кражба.
  "Лишаване от свобода" за три месеца е наказанието, наложено от Великотърновският районен съд на Х.Д. на 19 години от Горна Оряховица в края на месец юли за проникване в чуждо жилище. Момчето било обявено за издирване във връзка с изтърпяване на присъдата. Х. Д. има няколко присъди за извършени кражби. Извършителят е  открит в жилище в Г. Оряховица.
  Двете лица са предадени за изтърпяване на присъдите им.
  Вчера във Велико Търново при рутинна проверка е установен мъж на 41 години от областния град. Той се издирвал от полицията в Хасково. Връчена му е призовка.

  Източник: Sever.bg • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...

 • Православен календар