GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Чат Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  Галина Василева
     Счетоводни услуги, ДДС, ТРЗ.....
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 8/10/2013 6:23:15 (122 Прочетено:)  4 брези от пешеходната зона в централната градска част в Горна Оряховица ще бъдат премахнати тази седмица. На тяхно място ще бъдат засадени японски вишни. Така цялата алея ще се оформи с тези дървета.

  Пет фиданки червенолистна слива ще бъдат засадени на мястото на премахнатите брези по ул. „Георги Измирлиев”.

  На ул. „Мано Тодоров” в района близо до Стадион „Локомотив” ще бъдат засадени 6 фиданки кълбовидна акация. Засаждането на дръвчета е част от есенното залесяване на града.

  Започна и есенното зацветяване на Горна Оряховица, по време на което цветните фигури в града ще бъдат оформени с есенни цветя-предимно теменужки и парички.

  Източник: Община Горна Оряховица


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 7/10/2013 12:18:36 (210 Прочетено:)


  44-годишен мъж от Горна Оряховица е задържан за хулиганство, съобщават от полицията. Снощи около 21.15 ч. в полицейското управление е получен сигнал от 37-годишна жена от Г. Оряховица, която е съобщила, че бившият й съпруг се нахвърлил върху нея и 37-годишен мъж и започнал да ги налага с бухалка. Разпрата се разразила на ул. "Братя Бендереви" в железничарския град.

  На мястото незабавно е изпратен полицейски екип. Докато униформените изяснявали сигнала 44-годишният Д. П., неизвестен на полицията, отправил обиди и закани към 37-годишния мъж и бившата си съпруга, издърпал от мъжа пластмасова бухалка и го ударил по главата и тялото. При опит на полицейски служител да го задържи, Д. П. го ударил с бухалката в областта на ръката и рамото. При задържането също е оказал съпротива.

  Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Изпробван е с техническо средство за алкохол, апаратът е отчел 1,54 промила. Д. П. е дал и кръвна проба за химичен анализ. По случая в РУП – Г. Оряховица е образувано бързо производство за хулиганство.

  Източник: Дарик Велико Търново


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 6/10/2013 6:37:33 (211 Прочетено:)  Горнооряховските села Горски горен Тръмбеш и Паисий се наредиха сред тези места у нас, които не са обхванати изцяло от цифровата ефирна телевизия. В първото изградената мрежа осигурява между 30 и 90% покритие, а във второто Bulgaria on Air се приема на по-малко от 10%.

  Това сочат данни, обявени днес от изградилите мултиплексите фирми. Според списъка на „НУРТС Диджитъл“ ЕАД и „Фърст Диджитъл“ ЕАД обаче се оказва, че на някои места в областта хората, които не са абонати на кабелен оператор или нямат сателитна чиния, са изцяло без достъп до телевизия. Най-засегната е община Елена, където сигнал за цифрова ефирна телевизия изобщо не се приема в населени места като Чакали, Дрента, Костел. Bulgaria on Air пък не може да бъде хваната почти никъде.
  За проблем с телевизията се оплакаха още в първия ден от цялостното спиране на аналоговата и в други горнооряховски села. В понеделник кметът на Горски долен Тръмбеш Маринчо Маринов например разказа, че хората, снабдили се с декодери, успяват да хванат само една програма. Впрочем ропот се чу от различни места в страната.

  Тогава бе обявено, че от „Фърст Диджитъл“ ЕАД е изградена мрежа, чрез която се разпространяват програмите на обществената телевизия – БНТ1 и БНТ2 и БНТ HD, която мрежа е достигнала покритие на 96.2% от населението на страната и че от „НУРТС Диджитъл“ ЕАД са изградени две мрежи, чрез които се разпространяват програмите на търговските телевизии. На първата мрежа се разпространяват при свободен достъп 7 телевизионни програми, включително националните телевизии, които се разпространяваха аналогово – bTV и Нова телевизия, както и bTV Lady, Ring.bg, Diema Family, TV7 и News 7. Втората мрежа, изградена от „НУРТС Диджитъл“, която има техническа възможност да разпространява до 8 програми, осигурява покритие на над 85 % от населението на страната и чрез нея се разпространява програмата Bulgaria On Air. В изграждане на мрежата на „НУРТС Диджитъл“ ЕАД са инвестирани над 100 млн. лв за период от три години.

  От Министерството на транспорта припомнят, че покритие има, само ако антената е поставена вертикално, и то на 10 метра над земята, насочена е в посока на най-добрия сигнал, усилена е над 10 dB, а затихването в кабела между нея и приемника е под 3 dB. С вътрешна антена пък ефирна телевизия се приема само в големите градове или при липса на големи препятствия за сигнала.

  Източник: RegNews.net


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 4/10/2013 6:45:12 (358 Прочетено:)  Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, днес от 09:00 ч. до 16:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр.Горна Оряховица - Фирми:, Екобетон ЕООД, Прима блок ЕООД, ЕТ Крон, Строителни Изделия ЕООД, Евридика МС- ЕООД, ЕЛ-Тест ЕООД,Трансис ЕООД,ЕТ Идея-Илия Манев, магазин Йорданови и СИЕ, ЕТ Нина Николова 94, ЕТ Гоцо, ЕТ Ирина Йорданова, ЦДГ Детски свят, ЛП Естейт ЕООД, Емго-06 ЕООД, Металснаб, Агромашини импекс 95, ЕТ Агрокомплекс,Трейд Пейпър, ул.Антон Страшимиров, Бачо Киро, Орлово гнездо, Градинарска,Пирин, Рила, Железничарска, Пробуда, Освобождение, Изворска,Черно море,Свобода, Калтинска комуна, 1-ви май, Варненска, Янтра, Панега, Опълченска, Заводска, Веслец, Р. Даскалов, Елин Пелин, Мизия, Добруджа, Тополница.

  Източник: Sever.bg


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 3/10/2013 15:52:10 (119 Прочетено:)


  30 км. канализационни тръби вече са положени по проекта "Изграждане на канализация и доизграждане на водопровод в с. Първомайци”, информират от Община Горна Оряховица.

  През последния месец основно се е работило по улица "Княз Ал. Батенберг”, в частта от второкласен републикански път II-53 посока града – село Поликраище и по общинския участък на същата улица в посока великотърновското село  Самоводене.

  В резултат на направения анализ от РИОСВ за отчитане на атмосферното замърсяване бе издадено предписание за по-интензивно оросяване по ул. ”Марица”, която пое автомобилния поток след затварянето на главната улица. Към момента транзитния автомобилен трафик е насочен отново по ул. "Княз Ал. Батенберг”.

  Строително-монтажните работи на обекта в с. Първомайци се изпълняват в срок.

  Източник: Sever.bg • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...

 • Православен календар