GORNA.INFO - Инфо за Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица
ФИРМИ Новини Областни новини Снимки Обяви Карта Препратки Форум Времето Поща За контакти
    За пълноправен достъп - регистрирайте се!
Навигация

ГТП
"Пътнически превози" АД - В.Търново извършва годишни технически прегледи на ВСИЧКИ видове МПС (ЛЕКИ, ТОВАРНИ автомобили, АВТОБУСИ и ремаркета)! Нови, преференциални цени!
Записване в удобен за клиента ден и час на телефон: 0889 910 177

Партньори
http://pprevozi.com

https://dabulgaria.bg/


Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
 • НЕслучайна Фирма

 •  ·  "Пътнически превози" АД
  "Пътнически превози" АД   Автобусни превози в страната и чужбина.
  Годишни технически прегледи на всички категории превозни средства.
  Сервиз.
   
     Вижте всички фирми в Справочника

   
    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 27/12/2016 21:29:16 (1115 Прочетено:)

  През 2017 в Горна Оряховица ще плащат по-голяма такса смет

  С 10 на сто ще се увеличи такса смет за домакинствата в Горна Оряховица от догодина. Предложението ще се гласува след празниците от Общинския съвет. Причина за повишаването е недостиг в разходите за чистота, породен от промяна в механизма на облагане на бизнеса, съобщи БНР.

  С увеличението домакинствата в Горна Оряховица ще плащат 4,3 промила върху данъчната оценка на имотите си. Бизнесът също ще плаща с осем процента повече.

  Фирмите вече няма да се облагат на база "отчетна стойност" или "данъчна оценка", а на база "заявени съдове за смет" и извозването им. Така разходите на фирмите, особено на тези с големи сгради падат драстично. Ако досега данъкоплатците са плащали по около 80 хиляди лева за такса смет, сега разходите им се свиват четири пъти.

  Битовите отпадъци вече се извозват и по-далече, което генерира недостиг от над 600 хиляди лева в общата план-сметка на общината за чистота.

  Източник: Факти.БГ


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 16/10/2016 11:14:07 (1434 Прочетено:)  Горна Оряховица.
  Служители на полицейското управление в Г. Оряховица установиха 19-годишен младеж от с. Драгижево печелил пари от преправени лотарийни билети. Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Велико Търново . Работата по случая е започнала, след като на 13 юни в управлението бил получен сигнал от продавач-консултант в магазин в Лясковец. По негови данни същия ден млад мъж си закупил лотариен билет от магазина и минути по-късно го предал като печеливш. Изплатена му била сумата от 50 лв. Същата вечер при отчитане на печалбите регионалния дистрибутор е установил, че представения билет е непечеливш и е преправен. Същите схеми били приложени на 6 и 7 октомври в магазини в с. Първомайци и Лясковец срещу сумите от 100 и 50 лв. След проведени действия по разследването е установено, че извършител на деянията е 19-годишния Д. С. от с. Драгижево, неизвестен на полицията. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

  Източник: Агенция Фокус


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 11/9/2016 10:21:08 (1217 Прочетено:)

  http://dariknews.bg/uploads/news_images/201509/photo_orig_1493675.jpg


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 3/8/2016 20:52:14 (2286 Прочетено:)  Моторист и спътникът му загинаха при инцидент между Горна Оряховица и село Поликраище. Двамата пътували с мотор "Хонда" без регистрационни табели и се движели с несъобразена скорост. Внезапно на един остър завой моторът навлязал в насрещното движение, излетял от платното и ударил в една указателна табела. При удара 39-годишният водач и 32-годишният му спътник са загинали на място. Причините са в процес на изясняване, уточниха от търновската полиция.

  Източник: вестник Монитор


    Публикувал: GiDev Дата на публикуване: 26/7/2016 9:58:40 (736 Прочетено:)  Велико Търново. Община Горна Оряховица ще кандидатства с проект за превръщането на крепостта Ряховец в популярна туристическа дестинация за региона. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново ръководителят на разкопките в местността археологът Илиян Петракиев. Той припомни, че проучванията се финансират основно от местната администрация в железничарския град и подчерта, че той и екипът му, имат пълната подкрепа на кмета инж. Добромир Добрев. „Идеята на общината е да кандидатства по проект за превръщане на крепостта в туристическа дестинация. Надяваме се нашето сътрудничество да продължи и догодина. Идеята ни е да продължим разкриването на средновековната улица, която ще ни даде представата за развитието както на жилищната структура, така и на други видове сгради, които са съществували във вътрешността на крепостта“, поясни още Илиян Петракиев. Той допълни и, че вероятно ще се обърне повече внимание на пластовете от ранната бронзова епоха. „Специално в този сондаж, който ние проучваме, се получава нещо като учебник по археология, тъй като имаме жилища ранната бронзова епоха, а отгоре от ранната и късната желязна епоха, а върху тях има и податки от жилище от XIII век“, разказа археологът. По думите му, най-интересна през тази година се е оказала Лятната археологическа школа за ученици, която се провежда за втора поредна година в местността Ряховец. В нея отново са се включили деца от горнооряховските училища, които са научили много, дори в рамките на ден.

  Източник: Радио Фокус • На този ден ...

 • Няма отбелязани събития...